Strahonja: Ovog suca i VAR suca više nećemo gledati

Argentina je pobijedila u trećem kolu skupine C Poljsku 2:0 i kao prvoplasirana prošla u osminu finala. Stručni komentatori HRT-a Mario Carević i Tomislav Ivković komentirali su sjajnu predstavu argentinske reprezentacije u emisiji Qatara, piše hrt.hr.

– Od prve minute je Argentina dominirala i napada. Imali su 72 posto posjeda i zasluženo su prošli dalje. Poljaci su prošli, ali i razočarali što se igre tiče. Očekivali smo ih u niskom bloku, ali ništa se nije promijenilo ni kad su bili u zaostatku. Sad idu na Francuze, nemaju velike šanse, ali prošli su u osminu finala i ovim putem im čestitam, rekao je Carević.

S njim se složio i Ivković.

– Zaslužena pobjeda Argentine. Bila je bolja, izbornik je pogodio sa zamjenama. Promijenili su i formaciju u drugom dijelu. Igrali su jako dobro i dominirali. Nakon drugog gola su igrali svoj tipičan nogomet, svi rastrčani i opušteni. Vidjeli smo što im je značila pobjeda u drugom kolu. Bez obzira na južnoameričko prvenstvo, ipak treba igrati 36 utakmica bez poraza, kao što je Argentina napravila, kazao je Ivković.

Osvrnuo se Carević na pogodak za 1:0 koji je pao na početku drugog poluvremena, zabio je MacAllister.

– Argentina je zabila u idealnom trenutku, na početku drugog dijela te su umirili Poljake. Prava kvaliteta Argentine se vidjela nakon drugog gola kada su se potpuno opustili, kazao je Carević.

Ivković je posebno pohvalio MacAllistera, strijelca prvog gola.

Alvarez je puno okomitiji igrač od Lautara Martineza te je izbornik pogodio s promjenom, složili su se stručni komentatori HRT-a.

Carević je rekao da Australija u osmini finala ima minimalne šanse protiv Argentine, kao i Poljska protiv Francuske. 

Sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao je spornu odluku suca Dannyja Makkeliea i kazneni udarac za Argentinu.

– Ova odluka nije prihvatljiva. Inače imam dobro mišljenje o tom sucu. Ne mogu reći da mi nije jasno zašto je to dosudio, ali ne postoji nijedan element za kazneni udarac. Vratar smije igrati rukom u kaznenom prostoru, prst na licu Messija nije ni intenziteta i namjere za penal. VAR soba ga je zvala, a nije ga trebala. Letvica za VAR odluke je sada jako niska, da se VAR oglašava na ovakve situacije, bilo bi ih 20 po utakmici. Najveća pogreška je VAR suca van Boekela, on je definitvno maksimalno utjecao na odluku glavnog suca. Ipak, ovaj sudac je trebao zahvaliti VAR sucu zbog svoje iskustva i autoriteta. Jedan i drugi će snositi posljedice i više ih nećemo gledati. Ili ako ćemo ih gledati, bit će nepravedno prema drugim sucima koji su bolje sudili, rekao je Strahonja.

Mario Carević se složio da je ova odluka bila sramotna.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?