Matija Babić o 20 godina Indexa: Oprostio sam Severini

Prije točno 20 godina pokrenut je hrvatski portal Index.hr, a Matija Babić je tim povodom napisao kolumnu u kojoj se osvrnuo na pokretanje danas najjačeg hrvatskog medija, s više od milijun čitatelja dnevno.

Pisao je o teškim počecima, o plaćanju na crno autora, o razotkrivanju afera, o brojnim napadima i pritiscima, ali i o slučaju Severininog filma…

„Svima koji su nam nanijeli štetu ili nas pokušali uništiti vratio sam ili planiram vratiti barem trostruko. Svima osim Severini, njoj sam oprostio jer ju smatram sjajnom osobom. Nadam se da i ona napokon razumije da Index nije bio kriv za ništa. Postoji mit da je Index slavu stekao objavom Severininog pornića. Razumijem da ljudi često pamte samo ono na što su masturbirali i da im je svoje neuspjehe lakše podnositi omalovažavajući tuđe uspjehe, no istina je da Index nikad nije objavio ni sekundu spomenutog filma, samo vijest da takvo što postoji i da je počelo kolati internetom. Istina je i da je Index prvi puta u centar pažnje došao puno prije tog događaja, primjerice kad smo otkrili i objavili snimku na kojoj Thompson pjeva “Jasenovac i Gradišku staru” i tada ga razotkrili kao simpatizera fašizma“, napisao je među ostalim Babić.

Pročitajte čitavu kolumnu OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?