STRAVA U BIH: Pozvonio na vrata i izbo ih nožem, rekao da prodaje kompjutersku opremu

Dvije muške osobe iz Goražda zadobile su ozljede u napadu nožem u obiteljskoj kući od nepoznatog počinitelja za kojim se još uvijek traga, potvrđeno je u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Mirsad Kamenica pojasnio je da su sinoć u 17.44 sati uposlenici Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde prijavili dežurnoj službi Policijske stanice (PS) Goražde da su dovezene dvije osobe s ozljedama.

”Odmah po zaprimanju prijave, upućena je patrola na lice mjesta i kroz razgovor s ozlijeđenim osobama, oni su izjavili da je na njihova vrata pozvonilo nepoznato lice koje se predstavilo kao prodavač kompjuterske opreme. Nakon otvaranja vrata isti ih je napao nožem i zadao im par udaraca nanijevši im ozljede. Također, prilikom udaljavanja NN lice je ozljeđenim osobama nastavio prijetiti pištoljem. Oni nisu životno ugroženi, a jedno od njih je na posmatranju u Urgentnom centru”, precizirao je on.

Dodao je da su uviđaj izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK i tom prilikom utvrđeno je da je iz kuće otuđena određena količina novca i jedan ručni sat.

”O događaju je upoznat i dežurni kantonalni tužitelj koji je djelo kvalificirao kao krivično djelo ‘razbojništvo’ iz člana 289. KZ FBiH. Policijski službenici Uprave policije poduzeli su određene taktičko-operativne mjere u cilju pronalaska napadača.

U tijeku je istraga i prikupljanje operativnih podataka, a upoznate su i sve policijske agencije u okruženju u cilju pomoći u razotkrivanju ovog krivičnog djela”, naglasio je on dodajući da će po završetku istrage i eventualnog uhićenja počinitelja, javnost biti obaviještena.

Prema tvrdnjama napadnutih osoba, riječ o muškarcu kojeg ne poznaju, visok oko 185 cm i ima plavu kosu.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?