Piksi ne podnosi ostavku: Nije se moglo više, a znao sam da će tako biti

Izbornik Srbije Dragan Stojković nakon pompoznih najava o velikom rezultatu na Svjetskom prvenstvu u Kataru te ispadanja već u grupnoj fazi sa samo jednim osvojenim bodom, rekao je da ne razmišlja o ostavci, piše hrt.hr.

Na konferenciji za medije nakon poraza od Švicarske 2:3, a što je značilo za “Orlove” da mogu pakirati kofere i krenuti za Beograd, izbornik srbijanske reprezentacije odgovarao je na neugodna pitanja. 

Mnogi su smatrali da bi trebao podnijeti ostavku, no to se nije dogodilo. Barem za sada.

– Krećemo s pripremama za Europsko prvenstvo, ništa se nije promijenilo. To je natjecanje na kojem nismo bili 24 godine, istaknuo je.

Potom je opet spomenuo pitanje fizičke spreme.

– Nije se moglo više očekivati. Postoje opravdani razlozi, ovo ne govorim kao alibi. Da biste igrali na Svjetskom prvenstvu morate biti fizički spremni. Sve je bilo određeno ozljedama ključnih igrača. To su igrači koji nam puno znači. I ovo što su napravili, ne mogu im ništa zamjeriti. Ovo što je napravljeno je maksimum s obzirom na sve čime smo se suočili od kada smo krenuli na SP, dodao je. 

Ističe da treba biti dostojanstven i u pobjedama i u porazima. 

– Imali smo godinu i pol uspjeha, sada je došao pad. U svlačionici sam pružio ruku igračima i rekao im da moramo biti mirni. Igrači su dali svoj maksimum. Nismo imali sreće s tim stvarima, bio sam zabrinut i neraspoložen. Kada smo krenuli, imao sam točnu sliku situacije i znao sam da će biti jako teško napraviti dobar rezultat, govori. 

Osvrnuo se i na Granita Xhaku i njegovo gestikuliranje prema klupi Srbije. Je li nekoga uvrijedio? 

– Moguće, ne znam što se točno dogodilo. Ponekad bude tenzije, razmjene se ružne riječi, nije to ništa posebno, sve je to normalno, poručuje.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?