Počeo prometovati vlak za Kaštela

Dizelski električni motorni vlak danas je prvi put vozio na relaciji Split – Kaštel Stari – Split, a ubuduće će prometovati na toj liniji četiri puta dnevno zbog čega se očekuju manje gužve na cesti, piše hrt.hr.

Iz HŽ Putničkog prijevoza najavili su da će vlak voziti po dva puta u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, što će dobro doći građanima koji stanuju na tom potezu.

Riječ je o novom vlaku serije 7023 trodijelne niskopodne garniture. Maksimalna brzina mu je 120 km/h, ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta.

Opremljen je s četiri para dvokrilnih vrata, dvjema rampama za osobe u invalidskim kolicima te je osiguran prostor za bicikle. Također ima suvremeni sustav grijanja i hlađenja te videonadzor, a putnicima je omogućen besplatan pristup internetu.

Današnja vožnja imala je humanitarni karakter i organizirana je u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. U vlaku se nalazilo 150 djece s invaliditetom te bez roditelja i roditeljske skrbi, odnosno djece iz splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

Vlak je bio okićen, a djecu su dočekali Djed Božićnjak i vilenjaci s darovima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?