Hrabri mladići skočili u hladnu rijeku i spasili 83-godišnjaka od utapanja

Tri mladića i dvije djevojke iz Splita i Solina prije nekoliko dana spasili su 83-godišnjaka od utapanja u rijeci Jadro kod Gašpine mlinice. Tragedija je izbjegnuta zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, piše hrt.hr.

Skromni heroji smatraju da bi to napravio svatko te da njihov čin ne zaslužuje medijsku pozornost. Sve se odvilo u svega nekoliko sekundi. Sestre Marija i Martina Simunić sjedile su u obližnjem kafiću.

– Čula sam da netko viče “čovjek se utapa”. Potrčala sam preko zida i vidjela ga sa sve četiri u zraku. Držao je neku kesicu i tada su se ne znam ni kako stvorili momci, rekla je Marija Simunić Čukušić.

Montažeri stakla Josipa SirićJosip Perišić i Mate Pajčić u neposrednoj blizini bili su na radnom zadatku. Na prvi povik za pomoć, bez razmišljanja su se bacili u hladnu rijeku.

– Gospođa je zvala da je netko u rijeci i ja sam se skinuo, bacio odjeću i skočio, rekao je Josip Sirić.

U jednom trenutku bujica ih je vukla prema mostu. Nastradali Solinjanin bio je u odjeći što je dodatno otežavalo situaciju.

– Nema tu razmišljanja velikog. Ideš, ne misliš na ništa. Sada nas malo zezaju prijatelji, rekao je Josip Perišić.

– Po meni je to neka normalna stvar, tako smo odgojeni i tu se nema puno za reći jer to se može dogodit svakom od nas, govori Mate Pajčić.

To su mladi ljudi od kojih se ima što naučiti. Bravo naši skromni heroji!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?