Široki Brijeg: Završena druga faza uređenja širokobriješkog ”Otoka sreće”

Završena je druga faza uređenje parka ”Otok sreće” prilagođenog djeci s poteškoćama u razvoju u sklopu Prve osnovne škole Široki Brijeg, piše jabuka.tv.

Druga faza uređenja parka realizirana je kroz program prekogranične suradnje s općinom Topusko. Kod partnera Grada Širokoga Brijega završena je rekonstrukcija javne rasvjete.

Vrijednost ugovora je 64.962,50 KM.

Sufinanciran je kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU Republike Hrvatske: 130.000,00 kn/ 33.671,00 KM.

Završena druga faza radova odnosila se na betonirane tribine amfiteatra, ogradne zidove, postavljenu panelnu ogradu i rubnjake uz prometnicu, te su asfaltirane staze kroz park.

Podsjetimo, projekt ”Otok sreće” predviđen je u sklopu Prve osnovne škole Široki Brijega, a nositelj projekta je Grad Široki Brijeg.

Ugovorena vrijednost radova za prvu fazu projekta iznosila je 79.560,00 KM, a završeni su tijekom prosinca 2021. godine (pripremni, zemljani i betonski radovi). Radovi su sufinancirani od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u iznosu od 300.000 kuna.

Nakon toga je uslijedilo postavljanje hortikulture i opreme za dječje igralište što se financiralo iz proračuna Grada Širokog Brijega.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?