Bojana Bjeljac s hrvatskim rekordom najbrža Europljanka u Valenciji

Hrvatska atletičarka Bojana Bjeljac, članica AK Dinamo Zrinjevac, istrčala je u Valenciji maraton u vremenu 2:23:39, što je za više od dvije minute bolje od hrvatskog rekorda, piše hrt.hr.

Na svom trećem nastupu na jakom maratonu u Valenciji (WA Elite Platinum Label), Bojana Bjeljac je danas istrčala svoj najboji maraton u karijeri istrčavši pri tome i novi hrvatski rekord koji sada iznosi dva sata, 23 minute i 39 sekundi. To je više od dvije minute bolje od dosadašnjeg rekorda (2:25:44) Lise Christine Stublic iz 2013. godine i rezultatska norma za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Budimpešti.

Hrvatska atletičarka bila je i najbolje plasirana Europljanka u ovoj utrci. Koliko je ovo bio jaki maraton govori podatak da je Bojana s ovim rezultatom bila tek 14. u ženskoj konkurenciji, a pobijedila je Etiopljanka Amane Beriso Shankule sa 2:14:58 što je ujedno i treći rezultat svih vremena u ženskom maratonu ispred sunarodnjakinje Letsembet Gidey sa 2:16:49, a treća je bila Kenijka Sheila Chepkirui sa 2:17:29.

Čak je sedam maratonki trčalo brže od 2:20:00.

U muškoj konkurenciji slavio je Kenijac Kelvin Kiptum s rekordom staze i trećim rezultatom svih vremena 2:01:53. Drugi je bio Tanzanijac Gabriel Geay s nacionalnim rekordom 2:03:00, a treći je bio još jedan Kenijac Alexander Mutiso sa 2:03:29.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?