Čitluk: Novopridošlim izbjeglicama iz Ukrajine omogućeno sudjelovanje u online nastavi

Uz redovite aktivnosti Crveni križ Čitluk pruža pomoć i vodi brigu o 72 izbjeglice iz Ukrajine, uglavnom majki s maloljetnom djecom. Jedan od partnera CK Čitluk u pružanju prijeko potrebne pomoći izbjeglicama iz Ukrajine smještenim na području župe Međugorje je Fondacija Bosanskohercegovačka inicijativa žena (BHWI).

Crveni križ Čitluk, u izmještenom uredu u Međugorju, protekloga tjedna posjetila je gospođa Marijana Dinek, izvršna direktorica Fondacije Bosanskohercegovačka inicijativa žena (BHWI) i uručila, dodijelila jedno računalo kroz projekt „Psihosocijalna podrška i pomoć u individualnoj zaštiti priznatim izbjeglicama i tražiteljima azila u Bosni i Hercegovini“, prenosi Brotnjo.info.

Ovom prigodom gospođa Marijana Dinek je također darovala tri laptopa ukrajinskoj djeci. Naime, od nedavne podijele laptopa u Međugorje je stiglo još sedmero djece s roditeljima te je na ovaj način, djeci školskog uzrasta, omogućeno praćenje nastave koju organiziraju ukrajinske vlasti. Inače, za ovu namjenu opremljen je i kabinet u Osnovnoj Školi Bijakovići, sve kako bi se djeca iz Ukrajine mogla uključiti u školske aktivnosti tijekom svog boravka u Bijakovićima i Međugorju.

U okviru pružanja psihosocijalne podrške ženama iz Ukrajine BHWI u suradnji s Crvenim križem Čitluk organizira kreativne radionice. Neke od svojih radova Fondacije Bosanskohercegovačka inicijativa žena (BHWI) će izložit na velikom Zimskom bazaru, 3.12.2022 u Centru Skenderija u Sarajevu zajedno sa više od 30 zemalja svijeta, ambasada i međunarodnih i domaćih organizacija, navedeno je u priopćenju Crvenog križa Čitluk.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?