Dalić je vjerovao Gvardiolu i to mu se vratilo: od propusta na Euru do junaka u Kataru

– Ne bih se složio da je ovo sjajan uspjeh. Ja tvrdim od kad je ždrijeb da mi moramo ući među 16, znači da je ovo očekivani rezultat. Uspjeh će biti ako sada pobijedimo Japan i plasiramo se u četvrtfinale. Ovo smo očekivali, planirali i prognozirali. Da nismo išli dalje, to bi bio debakl, rekao je Zdravko Reić u Studiju 4 komentirajući prolazak Hrvatske u osminu finala Svjetskoga prvenstva, piše hrt.hr.

Joško Gvardiol zbog igre u Kataru dobiva samo hvalospjeve, no prisjetili su se kako je mladi igrač prošle godine nakon ispadanja na Euru od Španjolske bio na udaru javnosti. Ante Rebić vezao je kopačku, a Gvardiol pio vodu nakon čega smo primili gol. Izbornik Zlatko Dalić vjerovao je u Gvardiola i nije ga odbacio. To mu se sad vratilo. 

– Odlično je postupio Dalić. Žao mi je što nije tako postupio s Rebićem jer više je u tim trenucima nedostajao Gvardiol s tom bocom vode. Odobravam potez Dalića jer je jasno bilo da je fantastičan materijal, fantastičan igrač ovaj mladić. Slaven Bilić je rekao kako je najbolji stoper na svijetu. To što je Gvardiol imao popust to je bilo jako dobro, dodao je Reić.  

Stao je Dalić i iza Borne Sose, kada je htio igrati za njemačku reprezentaciju. Stao je i iza Dejana Lovrena, iako su neki govorili da bi trebao ustupiti mjesto mlađima. I to mu se vratilo. Imamo izbornika sa stavom, zaključeno je u studiju.

– Nisam praktični vjernik, ali puno držim do Isusove da je oprost najbolja osveta. Ne bih usporedio Gvardiola i Rebića jer Rebić je izvrijeđao kompletnu svlačionicu i kompletni stručni stožer. Siguran sam, poznavajući Dalića, da bi oprostio i Rebiću da se on barem interno ispričao svima. Meni je žao što Rebić ne igra. Mi nemamo igrače tipa Mandžukića, Rebića i Vrsaljka. To su “macho man”. Jedini je Lovren, a drugi je Brozović. Nama treba kombinacija između nogometnih mudraca i “macho mana”. Žao mi je što nije Rebić s nama, ali ja smjelo tvrdim da je kriv. Ovdje je Dalić strašno pogodio s Lovrenom i Gvardiolom. Nije slučajna fraza o dobrom spoju iskustva i mladosti, istaknuo je Ivo Mikuličin

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?