Eto’o se ispričao zbog sukoba s alžirskim navijačem

Samuel Eto’o, bivši kamerunski napadač i sadašnji predsjednik nogometnog saveza te zemlje, ispričao se zbog tučnjave s alžirskim youtuberom nakon jučerašnje pobjede Brazila nad Južnom Korejom, piše hrt.hr.

– Nakon utakmice Brazil – Južna Koreja imao sam nasilnu svađu s osobom koja je vjerojatno navijač Alžira. Ispričavam se javnosti zbog toga što sam izgubio živce i reagirao na način koji je odgovara mojoj osobnosti, objavio je Eto’o.

– Od utakmice Alžir-Kamerun u Blidi 29. ožujka ja sam meta uvreda i optužbi za varanje bez ikakvih dokaza. Tijekom ovog Svjetskog prvenstva kamerunski napadači maltretirani su od alžirskih iz istog razloga. Poraz Alžira bio je okrutan, ali u potpunosti u skladu s pravilima i moralnim načelima našeg sporta. Stoga pozivam alžirske vlasti i tamošnji nogometni savez da preuzmu odgovornost i prekinu ovu nezdravu klimu prije no što se dogodi neki ozbiljniji ili tragični incident, poručio je Eto’o.

Američke novine La Opinion, koje izlaze na španjolskom jeziku sa sjedištem u Los Angelesu, objavile su video na svom Twitteru u ranim jutarnjim satima u utorak za koji kažu da prikazuje sukob Eto’oa s Alžircem koji drži video kameru dok je napuštao stadion 974 u Dohi. 

U popratnom izvješću stoji da je 41-godišnji četverostruki afrički nogometaš godine bijesno reagirao na prisutnost alžirskog influencera, poznatijeg kao Sadouni SM sa 60.000 pretplatnika na Youtubeu, i udario ga dok je snimao. Na početku videa od 57 sekundi, Eto’o s plavom kapom dijeli selfije obožavateljima prije nego što ga izazove youtuber, čije se pitanje ne može razlučiti, i poludi od bijesa. Novine navode kako je Alžirac provocirao Eto’oa zbog uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP u kojoj je Kamerun svladao Alžir sa 2-1 golom u sudačkoj nadoknadi produžetka i tako se plasirao na SP.

– Sve sam to učinio za Alžir, objasnio je Sadouni SM u video zapisu pred kamerama.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?