Flick će voditi Njemačku na Euru 2024.: U Kataru smo naučili lekciju

Hansi Flick ostao je na dužnosti izbornika njemačke nogometne reprezentacije, iako su bivši četverostruki svjetski prvaci nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru završili već u grupnoj fazi natjecanja te tako ponovili neuspješan nastup iz Rusije 2018., piše hrt.hr.

Iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u srijedu su priopćili da će Flick voditi reprezentaciju i na Europskom prvenstvu 2024. kojemu je Njemačka domaćin.

Flick se u srijedu u predgrađu Frankfurta sastao s predsjednikom DFB-a Berndom Neuendorfom i čelnikom Nadzornog odbora Njemačke nogometne lige (DFL) Hans-Joachimom Watzkeom te im pojasnio što je pošlo po zlu u Kataru.

– Svi smo uvjereni da je Europsko prvenstvo 2024. na domaćem terenu velika prilika za njemački nogomet. Naš je cilj da taj turnir pretvorimo u sportski uspjeh. Imamo mnogo povjerenje u Hansija Flicka i vjerujemo da će zajedno sa svojom ekipom uspješno odgovoriti na taj izazov, izjavio je Neuendorf u priopćenju.

– Moj stožer i ja s optimizmom gledamo na Europsko prvenstvo u našoj zemlji. Kao momčad možemo postići mnogo više od onoga što smo pokazali u Kataru. Ondje smo propustili veliku priliku. Iz toga ćemo naučiti lekciju, poručio je Hansi Flick.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?