Komentatori o dojmovima s SP-a; Ivković: Livi fantastičan, ali ima mali problem

Ove srijede nema utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, ali je zato to prilika da se analizira dosadašnji dio SP-a te da se naši komentatori posebno osvrnu na nastupe Hrvatske i ogled Brazilom u petak, piše hrt.hr.

– Očekivao sam još koje iznenađenje u osmini finala. Na kraju samo Maroko, svi ostali favoriti su prošli. Jedno četvrtfinale vrlo, vrlo konkurentno s jakim reprezentacijama. Iako je u grupnoj fazi bilo iznenađenja, u osmini finala bilo je toga puno manje, ističe stručni komentator Nenad Bjelica.

Tomislav Ivković kaže da nije bilo razočarenja, da je Španjolska odigrala ispod kvalitete dodajući da imaju dosta mladu ekipu.

– Očekivao sam da će Švicarci napraviti veće probleme Portugalcima, ali to se nije dogodilo. Maroko i Hrvatska su jedini iz jedne grupe prošli dalje. 

A evo i kako su naši komentatori iz Katara doživjeli dosadašnji tijek Svjetskog prvenstva. 

– Dočekali smo prvi dan bez utakmica. Odlučili smo da je to prava prilika da vam dočaramo po čemu će naša ekipa pamtiti taj prvi dio turnira. Osim prosinca u kratkim rukavima, pamtit ću prvi dio turnira i cijeli SP, definitivno su prijenosi hrvatske reprezentacije, ludilo koje vas obuhvati kada radite takve prijenose, toliko emocija, uzbuđenja, teško se to može dočarati i opisati…, istaknuo je među ostalim Marko Šapit.

– Meni najupečatljiviji trenutak je svaki trenutak, bilo je najvažnije ne završiti u ustanovi poput bolnice, već sve preživjeti sve skupa zbog stresa i izazova. Senzacionalna je bila utakmica Argentina – Saudijska Arabija, rekao je Dameo Ramić Kovačić.

– Imao sam tu sreću da sam mogao gledati i Lea Messija i Cristiana Ronalda. Vidjela se razlika, Leo Messi razigrava, zabija, Cristiano Ronaldo glumi kaznene udarce, želi prisvojiti pogodak… Stadioni su fantastični, da barem jedan možemo ponijeti u Hrvatsku, ističe Viki Ivanović

Komentatori oduševljeni viđenim, no ima i jedna “crna ovca”

– Pamtit ću susret Meksika i Poljske. Bilo je 35 tisuća Meksikanaca, napravili su sjajnu kulisu. Izdvajam utakmicu Kanade i Maroka, komentator ispred mene je gledao Hrvatska – Belgija, ja skačem, komentatori oko mene gledaju, mislili su vjerojatno s ovim nije nešto u redu. Treće bi izdvojio prijenos s Lusaila, 85 tisuća gledatelja, utakmica između Brazila i Kameruna, rekao je Robert Jelečević

– Jasno, pamtit ću nastupe Hrvatske, ali tu je i nepredvidivost rezultata, imao sam priliku i čast gledati najveće svjetske zvijezde, moram istaknuti Kyliana Mbappea, rekao je Luka Petrinec

– Ne možete bliže doći igračima nego u svlačionici hrvatske reprezentacije, istaknuo je Edin Mahmuljin.  

A postoji i jedna crna ovca…

– Ja pamtim po ovih 12,5 kvadrata. Ovo je podrum. Svako jutro buđenje u šest. Autobus Sveta Nedjelja – Zagreb, dolazak u IBC, 12 kvadrata ovdje, nas osam. Podrumski uvjeti, dva laptopa, 18 priča dnevno, ova tri prekrasna momka. Križu, Tonžetiću, Lukši, Zagiju. Od svih svjetla grada, Lusaila, metroa, ništa nismo vidjeli. Vani su hrvatski navijači, nismo ih vidjeli. Da nemamo hrvatski grb ne bi znali gdje se nalazimo, rekao je pak u šali Mihovil Horvat

– Dečki dobro rade, postoje ljudi koji su iza kamera, a koji obavljaju nemoguć posao. Svaka pohvala, ističe Nenad Bjelica.

– Miha je navikao nekako da bude u zadnjim redovima, ali znamo da može zablistati, ističe Tomislav Ivković komentirajući izjave HRT-ovih komentatora. 

Ivković i Bjelica o Livakoviću

– Dominik je zaista fantastičan golman, ja ga znam, Neno ga je trenirao, samo ima jedan mali problem. Preteško mu padaju kritike. Nije razlučio koje su kritike konstruktivne, a koje negativne. Mora znati tko govori i tko piše. Mora puno više vjerovati u svoje kvalitete. On to mora jer može, rekao je Tomislav Ivković

– Dvije smo godine radili zajedno, radi o vrhunskom vrataru i dečku. Vrlo je osjećajan i emotivan. Teško podnosi kritike, ali nitko od nas ne voli kritike i svatko se različito nosi s njima. Sada je već u godinama kada bi trebao znati da to nije tolik važno, mislim da je što se toga tiče, odrastao te je pokazao to sa svojim igrama, ističe Nenad Bjelica.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?