“Seksting među mladima” na Filozofskom fakultetu

Seksting je kovanica online generacije koja označava dijeljenje vlastitih ili tuđih golih slika, video isječaka i vođenje seksi razgovora putem mobilnog telefona ili računala, a prije par dana se o ovoj temi razgovaralo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Naime, Krešimir Prijatelj, doktorand na projektu HRZZ s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, zajedno s psihologinjom Kristinom Sesar i docenticom na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru Artom Dodaj održao je predavanje na ovu temu.

Naslov predavanja je bio: ”Seksting među mladima: Imamo li razloga za zabrinutost?”.

Kroz prezentaciju i razgovor Prijatelj i Dodaj objasnili su studentima koncept sekstinga kao radnje, u kojoj dobi su njegovi počeci, zašto je  toliko prisutno među mladima te zašto se sve više normalizira kao i mnoge druge podatke.

”Preventivnim djelovanjem ne možemo negativno djelovati na mlade, može dovesti samo do toga da djeca imaju više informacija o tome kako se zaštititi. Mi imamo običaj reći da je znanje štit i s tim citatom bih završio današnje predavanje”, rekao je Krešimir Prijatelj kroz razgovor sa studentima i zahvalio se svima na dolasku i zanimaciji za ovakvu vrstu teme.

Predavanje je bilo dio projekta ”Seksting među adolescentima i mladima: kroskulturalno istraživanje (SextYouth)”, piše studentski portal Sumsova.ba.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?