Tko je dobio pomoć od 1080 KM? Policajci, zaposleni u JP Pošte, HT Mostar, BH Telecomu, Poreznoj upravi…

Brojne općine, županije, Vlada FBiH te privatne tvrtke diljem FBiH isplatili su pomoć zaposlenima u iznosu od 1.080 KM.

Pomoć od po 1.080 KM isplaćena je državnim službenicima, namještenicima, policajcima na razine FBiH i  županija, općina i gradova, a sindikalisti očekuju da će ih do kraja godine biti još dosta koji će je isplatiti svojim zaposlenim.

Samir Kurtović, predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovana u FBiH, kazao je da je na osnovu njihovih zahtjeva i urgencija Vlada FBiH donijela odluku o isplati jednokaratne pomoći od po 1.080 KM za oko 6.900 zaposlenih u institucijama koje se financiraju iz federalnog proračuna, a da su ostale razine vlasti čekali šta će reći Vlada FBiH, piše Faktor.

– Tu nisu ušli dužnosnici. Među ovih 6.900 je 1.200 zaposlenih u Poreznoj upravi FBiH, tu je FUP, oko 900 u kazneno-popravnim zavodima, oko 700 u Federalnoj upravi civilne zaštite i demineri. To je kategorija ljudi koja ima niska primanja – dodao je Kurtović.

Do sada je radnicima u Federaciji jednokratna novčana pomoć isplaćena u visini 1.080 KM u JP Pošte, HT Mostar, cestama FBiH, dok je BH Telecom isplatio radnicima 70 posto od 1.080 KM.

Osim onih koji su na proračunu FBiH, jednokratnu pomoć od 1.000 KM dobit će državni službenici i ostali budžetski korisnici u Posavskoj županiji i ta je isplata u toku, kako je rekao Kurtović. Također, maksimalan iznos od 1.080 KM dobit će i oni koji su na proračunu Unsko-sanske županije.

I Vlada Hercegbosanske županije je u ponedjeljak donijela odluku o isplati po 1.080 KM svojim zaposlenima.

I Vlada ŽZH-a je donijela odluku da se korisnicima županijskog proračuna isplati po tisuću KM.

Brojne tvrtke također su isplatile ili isplaćuju pomoć radnicima. Među njima su i tvrtke Džida iz Čitluka, koja je za svih svojih 40 radnika isplatila jednokratnu pomoć od 1.080 KM, kao i tvrtke Neon solucije, HIK i druge.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?