Šeik koji je kritizirao Knoll napisao je 68 knjiga, izumio je i robota za gluhonijemu djecu

Mohammeda od milja zovu MJ. Katarski je biznismen i inovator, izumio je robota koji gluhonijemu djecu uči znakovni jezik, osnovao je radio postaju, voditelj je TV programa, napisao je 68 knjiga o poduzetništvu i retorici…, pišu 24sata.hr.

Nakon emisije poznatog britanskog voditelja Piersa Morgana u kojoj je gostovala hrvatska navijačica Ivana Knoll, zajedno sa šeikom Mohammedom Hassanom, počele su velike rasprave tko je u pravu – Ivana Knoll koja smatra da se može odijevati kako želi ili šeik koji misli da bi stranci trebali imati razumijevanja za kulturu zemlje u koju dolaze.

Tko je šeik Mohammed Hassan?

Punim imenom Mohammed Hassan Al-Jefairi, katarski je šeik i poduzetnik koji je autor više od 68 knjiga i posljednjih 10 godina bavi se mentorstvom biznismena i etablirao se kao life coach. Skraćeno ga još zovu i MJ, a za sebe kaže kako je posvećen obrazovanju i mentorstvu idućih naraštaja poduzetnika za bolje i pravednije društvo. Izumio je interaktivnog robota koji pomaže gluhonijemoj djeci.

MJ je kolumnist u listu Al-Arab, osnivač je Radio Programa Zaklade Katar i voditelj emisije The Expert (Stručnjak) na Qatar TV-u.

Šeik je aktivan i na društvenim mrežama, a putem YouTube kanala koji broji preko 120.000 pratitelja nudi video tečajeve o poduzetništvu.

KNOLL OBJAVILA DA ODLAZI U AMERIKU:

Napisao je i preko 68 knjiga koje su besplatno dostupne za preuzimanje na nekoliko svjetskih jezika. Knjige se uglavnom bave temama govorništva i poduzetništva.

Mohammed je također osnivač zaklade Abilitx koja se bavi problemima osoba s invaliditetom. Zaklada je razvila robota koji pomaže u učenju gluhonijemim osobama i Deafpediju – najveću bazu podataka o znakovnom jeziku.

Nedavno je pokrenuo i platformu creativityqatar.com koja služi kao svojevrsni inkubator za mlade znanstvenike i inovatore.

Robot See-Do

MJ je izumio i robota imena See-Do (Reci-Napravi) koji pomaže gluhonijemoj djeci da nauče znakovni jezik kroz igru i zabavu. Prototip je stvoren u 9. sezoni velike hit katarske TV emisije Zvijezde znanosti u kojoj se MJ borio do velikog finala sa svojim inovativnim alatom za učenje.

Robot komunicira s gluhonijemom djecom pomoću potpuno artikulirane robotske ruke koja može komunicirati znakovima na svim jezicima, zajedno s ugrađenim videozaslonom koji može prikazati vizualne igre i sadržaj.

Robot je pokupio hrpu nagrada uključujući zlatnu medalju na Međunarodnoj izložbi izuma u Ženevi, u travnju 2018. See-Do je također osvojio zlatnu medalju na 10. međunarodnoj izložbi izuma u Kuvajtu u siječnju 2018., a MJ je osvojio prvo mjesto za inovacije i izume od Ureda za patente Vijeća za suradnju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?