Dalić se naklonio navijačima: Ovo može samo Hrvatska!

Ovo može samo Hrvatska, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon velike pobjede protiv Brazila i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

– Još jednom smo pokazali što znači neodustati, ostvarili smo veliki uspjeh. Nakon četiri godine ponovo smo u polufinalu, mi kao mala država, to je nešto nezamislivo i još smo s turnira izbacili najvećeg favorita, Brazil. Kapa do poda mojim igračima, na onome što su pokazali i kako su se borili. Ovo može samo Hrvatska, naglasio je Dalić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice.

Hrvatsku u polufinalu sada očekuje pobjednik susreta između Argentine i Nizozemske.

– Imamo mi snage za dalje, sada ćemo se odmoriti, oporaviti, pripremiti. Kada smo već došli do polufinala nećemo odustati, dodao je.

Strane novinare je najviše zanimalo kako je moguće da “Vatreni” s toliko lakoće prolaze najstresnije dijelove utakmice kao što su produžeci i jedanaesterci.

– Pokazali smo još jednom veliki karakter, niti u jednom trenutku ne odustajemo. Mi smo danas bili spremni na sve. Znali smo što utakmice više ide kraju da je naša šansa veća. Bilo je bitno obraniti se na početku i taj smo dio dobro kontrolirali. Samo ekipe koje imaju veliki karakter mogu se vratiti svaku utakmicu. Nama je to postalo normalno. Kada dođe do jedanaesteraca mi postajemo favoriti, istaknuo je izbornik.

– Imam dojam da je protivnik tada već izgubio utakmicu. Ali opet do jedanaesteraca treba doći, dodao je.

Dalić je naglasio kako je ova utakmica pokazala kako “odlična vezna linija pobjeđuje odličan napad”.

– Ja sam više puta naglasio kako Hrvatska ima najbolju veznu liniju na svijetu. Imamo pas, kontrolu utakmice i igre. To smo i danas pokazali. Mi smo u puno navrata uspjeli jednom Brazilu sakriti loptu. To je bila prevaga, utakmicu je dobila naša vezna linija, naglasio je.

Dalić se složio kako “Vatreni” nisu složili previše dobrih prilika u napadu.

– Igrali smo koliko je trebalo, vezna linija je bila najbolji dio momčad. Sačuvala je loptu, imala je posjed. Brazil je iznimno kvalitetna momčad i napravili su neke stvari prema naprijed, kao što je gol koji je pao iz fantastične akcije. Naši igrači su pokazali mentalnu snagu da kada ti Brazil povede pred njihovim navijačima i u transu, da si miran i stabilan i da se vratiš. To je nešto fenomenalno. Ovo što pokazuje Hrvatska rijetko koja reprezentacija može pokazati.

Naglasio je kako je Dominik Livaković bio prevaga u ovoj utakmici.

– Nekoliko opasnih situacija je zaustavio naš vratar koji je u sjajnoj formi. On je bio ta razlika kada je trebalo. U ključnim trenucima nas je spašavao. Međutim, on je ovdje da nas spasi. Obranio je prvi jedanaesterac, donio je nama sigurnost, a protivniku nesigurnost. Bili su strahu.

Osvrnuo se i na igru kapetana Luke Modrića.

– Još jednom je Luka odigrao 120 minuta u sjajnom ritmu. Vodio je hrvatsku reprezentaciju do pobjede, zabio je jedanaesterac kada je trebalo. Nestvarno je ono što on i kako igra. Nije umoran, nije stao. U četiri dana je odigrao 120 minuta sa 37 godina, to je nestvarno, ali to je Luka.

Pokušao je objasniti tajnu njegove nevjerojatne igre.

– Modrić je ozbiljan profesionalac, gospodin u kopačkama, on je svaki trening maksimalan, On radi individualno, živi za nogomet, a to mu se vraća na najbolji mogući način. Teško ćemo naći da netko sa 37 godina ovako igra. Kada su ga neki možda počeli otpisivati, on se vratio u najboljem svijetlu i doveo je Hrvatsku u polufinale, poručio je Dalić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?