Mijatović kaže da Hrvatska može postati svjetski prvak

Bivši crnogorski napadač Predrag Mijatović, koji je od 1996. do 1999. igrao za Real Madrid, smatra da će Hrvatskoj biti teško u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine, no da može pobijediti i postati svjetski prvak, piše hrt.hr.

– Jako sam zadovoljan i jako sretan zbog pobjede Hrvatske nad Brazilom. Bila je to odlična utakmica u kojoj je Brazil bio bolji po prilikama i stvaranju opasnosti pred protivničkim vratima, no Livaković je opet bio sjajan, a također i kapetan te lider Luka Modrić, rekao je 53-godišnji Mijatović u razgovoru za španjolsku radijsku postaju Cadena SER.

– Modrić je sve za Hrvatsku. Dvije su Hrvatske, jedna kada je Luka ondje i druga kada njega nema, dodao je Mijatović, Modrićev susjed na sjeveru Madrida.

Hrvatska je u petak svladala Brazil boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je susret završio 1-1 poslije 120 minuta.

– Odigrali su odličnu utakmicu, s puno karaktera. U ključnim trenucima bili su inteligentni, upravo suprotno od Brazilaca. Kada je Brazil poveo (u 106. minuti) jako me iznenadila ideja, ne znam čija je bila, da idu sa šest ili sedam igrača naprijed želeći zabiti još jedan gol, a znajući koliko im je teško bilo zabiti, napomenuo je Mijatović.

– U tim trenucima Brazil nije inteligentno postupio a Hrvati su to dobro iskoristili. Čestitam, doista, jako mi je drago zbog hrvatske reprezentacije, rekao je.

Pohvalio je fizičku pripremu Modrića, 37-godišnjeg veznjaka Real Madrida, te napomenuo da ovo ne bi trebalo biti zadnje prvenstvo 30-godišnjem brazilskom strijelcu Neymaru.

Brazilac, razočaran i u suzama nakon ispadanja, izjavio je da ne može sa sigurnošću reći hoće li dalje igrati za Brazil.

– Modrić je protiv Japana izašao tijekom produžetka. Svi smo bili pomalo zabrinuti i pitali se je li mu se nešto dogodilo, no kasnije sam razgovarao s njim te mi rekao da je bio jako umoran, da nije mogao više, rekao je Mijatović.

– Prije utakmice s Brazilom također sam imao zadovoljstvo razgovarati s njim te mi je rekao da se osjeća puno bolje nego uoči utakmice s Japanom. To je i pokazao na terenu. Vodio je momčad premda pobjedi, izgledao je poput mladića, dodao je bivši napadač reprezentacije nekadašnje Jugoslavije.

Hrvatska će u utorak u 20 sati igrati polufinale s Argentinom, a Mijatović kaže da će Modrić nastaviti širiti pozitivnu atmosferu među suigračima.

Upitan može li Hrvatska biti prvak, odgovorio je:

– Sve je moguće. Na posljednjem prvenstvu su prolazili igrajući produžetke i na jedanaesterce. U finalu su protiv Francuske također odigrali dobru utakmicu, ali Francuska je bila bolja. S njima je sve moguće.

Hrvatska je 2018. izgubila u finalu Svjetskog prvenstva sa 2-4 od Francuske.

Modrić je nakon utakmice s Brazilom rekao da će Hrvatska pokušati otići korak dalje u odnosu na prošlo prvenstvo u Rusiji.

– Utakmica odigrana s takvim karakterom, protiv protivnika kao što je favorizirani Brazil, sada je plus igračima, napomenuo je Mijatović, strijelac gola kojim je Real Madrid 1998. sa 1-0 bio svladao Juventus u finalu Lige prvaka.

Kaže da su nogometaši Hrvatske svjesni da će sada pred sobom imati opet jednog od velikih favorita za osvajanje naslova.

– Hrvatska ima dobru mješavinu mladosti i veterana, a ja ću, naravno, navijati za Hrvatsku. No, bit će teško, bit će komplicirano, dodao je.

Argentina je također putem jedanaesteraca izborila u petak prolaz u polufinale. Nakon produžetka s Nizozemskom rezultat je bio 2-2, premda je Argentina pred kraj osnovnog dijela utakmice imala prednost od 2-0.

– Argentina se opustila u posljednjih petnaestak minuta. Van Gaal je također bio jako pametan pa je poslao na teren izrazito visoke igrače. Bila je to jako dobra utakmica. Messi igra doista dobro te on daje impresivnu snagu Argentini, izjavio je Mijatović.

U ponedjeljak će otputovati iz Madrida u Katar kako bi pogledao obje polufinalne utakmice te finale.

– Ovo Svjetsko prvenstvo mi se jako sviđa. Ljudi koji su tamo kažu mi da je sve dobro organizirano, a momčadi su izjednačene te se svatko ima pravo nadati uspjehu putem svoje ideje u igri, zaključio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?