Odbijena žalba Splita, a suci su kažnjeni

Povjerenik natjecanja Božo Perković odbio je žalbu koju je KK Split uložio nakon poraza od Cibone (90-88) u dvoboju osmine finala Kupa Krešimira Ćosića odigranom 7. prosinca u KC “Dražen Petrović” u Zagrebu, objavili su u subotu iz Hrvatskog košarkaškog saveza, piše hrt.hr.

Splićani su se žalili na odluku sudaca na kraju utakmice, koji su prvo dosudili osobnu pogrešku na Dominiku Mavri pri pokušaju šuta za tricu, a potom su je promijenili, nakon što su pregledali snimku na monitoru Sportske televizije, koja je izravno prenosila utakmicu, te zaključili da se osobna pogreška dogodila u trenutku kad je na službenom semaforu vrijeme isteklo.

Povjerenik natjecanja je žalbu odbio kao neosnovanu, ali je zanimljivo da su suci i opunomoćenik dvoboja kažnjeni zbog propusta tijekom utakmice, odnosno u opisanoj završnici.

Tako je prvi sudac Luka Kardum kažnjen s tri utakmice zabrane obnašanja dužnosti, a njegovi pomoćnici Martin Vulić Bojan Kruljac sa po dvije utakmice. Opunomoćenik Zvonko Zima je također kažnjen zabranom obnašanja dužnosti na dvije utakmice u tempu delegiranja.

U obrazloženju odluke stoji da su “navedene službene osobe nesavjesno obavljale svoju dužnost” te da “nisu poštivali proceduru vezanu za “Instant replay sustav” (IRS)”. Naime, prvi sudac nije prije početka utakmice odobrio opremu za IRS pa korištenje monitora Sportske televizije nije bilo primjereno, s obzirom na to da se nije radilo o službenom sredstvu provjere. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?