Širokobriježani skupili 5468 KM pomoći za Benin

U subotu je dupkom bio ispunjen prostor Narodne knjižnice Široki Brijeg na izložbi fotografija „U iščekivanju svjetla“ koju je organizirao Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, a gdje se skupljala pomoć za afričku državu Benin.

Uz taktove afričke glazbe i emotivna svjedočanstva misionarki iz Posušja i Širokog Brijega, posjetitelji su mogli uživati u fotografijama koje su Anđela Vranjković, Margareta Mandurić, Karla Petric, Katarina Ćavar i Josipa Galić snimile na svojim dosadašnjim misijskim boravcima u Africi.

Izložba je bila humanitarnog karaktera, a cjelokupan prihod od prodaje izloženih fotografija namijenjen je izgradnji solarnih panela u Beninu, državi u zapadnoj Africi u kojoj u misiji djeluju Marijine sestre čudotvorne medaljice.

Na početku programa nazočnima se obratio Ivan Kraljević, član Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg, a nakon njega svoja iskustva s misijskog boravka posjetiteljima su podijelili Anđela Vranjković (Posušje), Josipa Galić (Široki Brijeg), Karla Petric (Posušje), Katarina Ćavar (Široki Brijeg) u vrlo ugodnom razgovoru kojim je moderirala Željka Šaravanja.

„Kao i svugdje u svijetu, sestre se u dalekom Beninu suočavaju s krizom. Ona najveća je da nema struje. Ako nema struje, nema života. Njemačka tvrtka specijalizirana za solarne panele dala je svoju ponudu. Iznos je 25.160 €. Odlučili smo im pomoći u prikupljanju tog iznosa koji za njih život znači“, otkrile su misionarke iz Posušja i Širokog Brijega.

Nazočni Širokobriježani, Posušani i posjetitelji iz drugih dijelova Hercegovine pokazali su veliko srce.

Kupnjom fotografija i dobrovoljnim prilogom prikupljeno je 5468 KM za igradnju solarnih panela u Beninu, piše Sirokibrijeg.ba

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?