U Metkoviću otvorena dnevna bolnica

U zgradi nekadašnjeg općinskog suda u Metkoviću je u ponedjeljak otvorena dnevna bolnica, a riječ je o ulaganju vrijednom 16,2 milijuna kuna, sufinanciranom iz fondova Europske unije, piše hrt.hr.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić izjavio je kako će se u ambulantama u dnevnoj bolnici Metković raditi manje dnevne intervencije, koje ne predviđaju bolnički smještaj.

– Uređene su ambulante za kirurgiju, ginekologiju, pedijatriju, internu medicinu i psihijatriju. Obvezali smo se i vjerujem da ćemo uspjeti u jednakoj dostupnosti zdravstvene zaštite u cijeloj županiji. Pozivam pacijente, koji su dosad gravitirali drugim centrima, da u Metkoviću obave preglede i zahvate, rekao je Bekić.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je otvaranjem dnevne bolnice u Metkoviću završen 50 milijuna kuna vrijedan europski projekt Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću.

Osim Metkovića, u dubrovačkoj bolnici su uređene ambulante za dermatologiju i oftalmologiju s dodatnom opremom. Ovim ćemo zdravstvenu uslugu približiti pacijentima iz doline Neretve, koji za dnevne i manje intervencije koje ne zahtijevaju smještaj više neće trebati putovati u bolnicu u Dubrovnik, rekao je Dobroslavić.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan izjavio je kako je riječ o povijesnom danu za grad Metković i dolinu Neretve.

– Kad sam 2017. godine postao gradonačelnik, poboljšanje zdravstvene zaštite mi je bio prioritet. S današnjim smo danom to postigli. Mi smo 2019. godine uveli stavku u proračunu za bolju zdravstvenu zaštitu te do danas izdvojili dva milijuna kuna. Mnogi su govorili da ne želimo, ne znamo i nećemo, ali smo danas dokazali da Grad Metković zna, može i hoće, poručio je Milan.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?