Finale SP bit će na obljetnicu ubojstva djeda Luke Modrića, po kojem je dobio ime

Hrvatska će, u slučaju prolaska Argentine, finale Svjetskog prvenstva igrati 18. prosinca, a taj datum poseban je za kapetana Luku Modrića (37).

Naime, taj dan će se obilježiti 31. obljetnica ubojstva njegova djeda Luke, po kojem je dobio ime.

Luka Modrić stariji ubijen je kada je njegov unuk imao samo šest godina. Srpski vojnici likvidirali su ga nekoliko stotina metara od obiteljske kuće u zaseoku Modrići, u kojem je živio i tada mali Luka.

Svjedoci su naveli da su ga dva automobila presrela nakon što se vratio iz šume u koju je Hrvatima koji su se ondje sakrivali od srpskih pobunjenika nosio hranu i vodu.

Nakon toga ga je njegov sin Stipe pronašao mrtvog u polju te odmah obitelj odveo u izbjeglištvo u Zadar.

Ovaj događaj teško je pogodio tada malenog Luku, što je posvjedočila i njegova učiteljica iz škole.

„Zadala sam im temu da opišu neki događaj koji je ostavio dojam na njih, uplašio ih ili rastužio… Nešto što im izaziva jake emocije. On je pisao o tome kako mu je u ratu ubijen djed“, ispričala je za medije Maja Grbić, učiteljica proslavljenog hrvatskog nogometaša Luke Modrića.

“Iako sam mali doživio sam već puno strahova. Strah od rata i granatiranje već pomalo zaboravljam. Događaj koji nikad ne mogu zaboraviti dogodio se prije četiri godine kada su četnici ubili moga djeda, kojeg sam puno volio. Svi smo plakali, a ja nikako nisam mogao shvatiti da moga dragog dobrog djeda više nema. Pitao sam se mogu li biti ljudi oni koji su to učinili i zbog kojih moramo bježati od kuće”, napisao je mali Luka kad mu je bilo jedva deset godina.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?