“Te smo se večeri prvi put poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću. Bio sam zaljubljen preko ušiju…”: ovo je nepoznati Luka Modrić

Svjetsko prvenstvo doseže vrhunac i svaka utakmica napetija je i uzbudljivija od posljednje. Uz to je Netflix krajem listopada “izbacio” dokumentarnu seriju “Captains”, koja prati život šest kapetana i njihovih timova tijekom kvalifikacija za SP. Među njima se našao i kapetan naše reprezentacije, 37-godišnji Luka Modrić.

– Najbolje stvari nikad ne dolaze lako. Kroz život, kroz karijeru, ništa mi nije došlo lagano – ustvrdio je u njemu Luka, čiji je početak karijere bio tisućama milja daleko od glamuroznog.

Naime, današnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije kao dječak živio je u mjestu Modrići pokraj Zatona Obrovačkog, a djetinjstvo mu je prekinuo rat. U prosincu 1991. u ratu je ubijen njegov djed, po kojem nogometni velikan nosi ime i s kojim je bio jako blizak.

Nakon toga Lukina obitelj odlazi u Zadar, te je kapetan vatrenih je svoju sportsku karijeru započeo u nogometnoj školi Zadar.

Tamo je njegov talent prepoznao Tomislav Bašić, iako u to vrijeme nitko nije vjerovao da Modrića čeka velika sportska budućnost, ali ga je Bašić doveo u Dinamo.

Osim što se u njemu izgradio kao nogometaš, Luki je Dinamo u život doveo i sadašnju suprugu, Vanju.

U svojoj knjizi “Moja igra”, Luka je otkrio neke detalje o svom privatnom životu, pa tako i početku odnosa s Vanjom.

– Pozvao sam je na kavu da joj zahvalim na pomoći. Bilo je to ugodno čavrljanje. Vrijeme mi je u njenom društvu jednostavno letjelo. I nikad dosta. Susreti na kavi su zaredali. Ponekad bih navratio kod nje kući, živjeli smo tako blizu, napisao je.

S Vanjom je u vezi od 2004. godine:

– Živjeli smo različite emotivne priče, ali Vanja i ja smo kroz duge razgovore shvatili da dijelimo zajednički pogled na životne prioritete. Na obitelj. Već sam bio prilično zaljubljen kad sam joj prvi put predložio da iziđemo navečer van. Prihvatila je. Bilo je to 1. prosinca 2004., i to je bio naš dan.

Te smo se večeri prvi put i poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću do tada. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju. Prohodali smo – ispričao je zaneseno Luka Modrić.

U 11-godišnjem braku s Vanjom Modrić je dobio sina Ivana i dvije kćeri, Sofiju i Emu, piše Slobodna Dalmacija.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?