Hrvatska kompanija kupila tvornicu eksploziva Vitezit iz Viteza

Posrnulu tvornicu eksploziva Vitezit iz Viteza u središnjoj Bosni, po cijeni od 5,5 milijuna eura kupila je kompanija iz Hrvatske, objavili su iz tvrtke, dok lokalni mediji navode kako se radi o WDG prometu iz Zagreba čiji je vlasnik Matias Zubak.

Stečajna upraviteljica Vitezita Bahrina Huseinbegović, izjavila je kako je jedna kompanija iz Hrvatske kupila imovinu Vitezita na javnoj prodaji koja je održana u sudu u Travniku. Odbila je pri tome otkriti o kojoj se kompaniji radi.

Ranije je bio objavljen međunarodni natječaj za prodaju tvornice na kojemu je najbolja ponuda bila hrvatske kompanije.

Po navodima portala Viteski, imovinu Vitezita koja je procijenjena na 5,5 milijuna eura kupila je kompanija WDG promet čiji je vlasnik Matias Zubak, sin trgovca oružjem Zvonka Zubaka.

Kompanija Zubaka starijeg je prošle godine također proglašena pobjednikom natječaja za kupovinu Vitezita, no na kraju nije uplatila predviđeni novac.

Kompanija koja je sada ponovno potvrdila spremnost kupiti Vitezit, već je, kako se doznaje, uplatila polog od 10 posto, dok bi ostatak trebala uplatiti u sljedećih 15 dana.

Poslovni kompleks Vitezit izgrađen je 1950. u sklopu vojne namjenske industrije bivše Jugoslavije. U toj su se kompaniji proizvodile razne vrste eksploziva – nitrogloicerin, plastični eksploziv, a unutar kompleksa hrvatska kompanija postala je vlasnikom ispitnoga poligona, strojeva i pogona, skladišta te drugih prostorija posrnulog Vitezita.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?