Ivan Jug najbolji hrvatski sommelier

Ivan Jug proglašen je najboljim hrvatskim sommelierom pa će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu sommeliera u Parizu u veljači 2023., izvijestili su u srijedu, nakon ovogodišnjeg Prvenstva sommeliera Hrvatske, iz Hrvatskog sommelier kluba, piše hrt.hr.

Na 25. prvenstvu sommeliera Hrvatske, održanom u početku tjedna u opatijskom hotelu Ambasador, sudjelovalo je 27 natjecatelja iz hrvatskih restorana, hotela, wine barova i konoba.

Uz Juga, koji je titulu najboljeg osvojio treći put, u finalu su se natjecali i drugoplasirani Kristijan Harjač te trećeplasirana Monika Neral.

Ivan Jug prikupio je najviše bodova u praktičnim disciplinama finala: opisu triju vina na slijepo, prepoznavanju šest različitih svjetskih destilata, posluživanju i dekantiranju crvenog vina, ispravljanju vinske karte, kreiranju jelovnika na temelju zadanih vina, poznavanju vina i ophođenju s gostima te u disciplini iznenađenja.

U sklopu hrvatskog prvenstva održana je godišnje skupština Hrvatskog sommelier kluba na kojoj je za predsjednika u sljedećem mandatu izabran Veljko Ostojić.

Prvenstvo sommeliera Hrvatske organizirao je Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Hrvatske turističke zajednice te uz potporu Turističke zajednice Kvarnera i Grada Opatije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?