Čović upriličio Božićni prijem u Sarajevu za mnogobrojne zvanice, evo i glavne poruke

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović priredio je u sjedištu institucija BiH u Sarajevu božićni prijem za predstavnike Vrhbosanske nadbiskupije i svih drugih vjerskih zajednica u BiH, nositelje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti svih nivoa u BiH, članove diplomatskog kora i druge predstavnike javnog i kulturnog života.

U obraćanju brojnim uzvanicima, izrazio je dobrodošlicu na tradicionalni prijem koji je nakon godina pandemije, ponovno uime predvodnika politike hrvatskog naroda, organiziran u sjedištu Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je podsjetio na četiri vrijednosti došašća – nadu, mir, radost i ljubav, koje svakodnevno treba kao pojedinci i društvo da primjenjujemo jedni prema drugima. Podsjetio je na ratna stradanja iz nedavne prošlosti kao preskupu cijenu nesloge i sukoba te pozvao na vraćanje povjerenja i zajedničko djelovanje u korist bolje budućnosti svih žitelja.

– Večeras u pleteru zajedništva ističemo četiri vrijednosti došašća koje smo svi mi pozvani i možemo, kao pojedinci, društvo i nacije, svakodnevno primjenjivati jedni prema drugima: nadu, mir, radost i ljubav. Nada nas potiče da se nastavimo zalagati za više i ispravnije ciljeve vjerujući kako ih možemo ostvariti. Tako smo, mi ovdje, dužni našim zajedničkim radom i plemenitim vrijednostima, oko kojih se možemo okupiti, nastaviti raditi u korist bolje budućnosti svih žitelja – rekao je Čović.

Govoreći o miru kao dostižnom cilju ako ga svi čvrsto žele, podsjetio je na Dejtonski mirovni sporazum potpisan uz pomoć međunarodne zajednice, koji je osigurao mir među konstitutivnim narodima i ravnopravnost Bošnjaka, Hrvata i Srba, u zajednici sa svim drugima, piše Bild.ba, a više pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?