Borna Ćorić dobio ATP-ovu nagradu za povratnika godine

Borna Ćorić, 26-godišnji hrvatski tenisač, dobitnik je ATP-ove nagrade za povratnika godine nakon što je na ATP ljestvici tijekom 2022. godine napredovao s 278. na sadašnje 26. mjesto, piše hrt.hr.

U 2021. godini Ćorić je zadobio tešku ozljedu desnog ramena te se ujedno podvrgnuo operativnom zahvatu. Ove godine krenuo je veliki povratak Ćorića, a uspješna godina kulminirala je osvajanjem ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju gdje je hrvatski tenisač, između ostalih, pobjeđivao Rafaela NadalaFelixa Auger-Aliassimea i u finalu Stefanosa Tsitsipasa.

– Iznimno sam sretan zbog osvajanja ove nagrade. Puno mi to znači, kao i što mi je značila cijela ova uspješna godina koja se dogodila nakon svih problema kroz koje sam morao proći. Mogu se samo nadati da će iduća godina biti još uspješnija, rekao je Borna Ćorić, koji je u Cinccinatiju proslavio treću ATP titulu u karijeri. 

Ranije je bio najbolji u Marrakechu 2017. i Halleu 2018. godine. S hrvatskom reprezentacijom Ćorić je, pak, ove godine igrao i polufinale Davis Cupa.

U borbi za povratnika godine Ćorić je pobijedio Austrijanca Dominica Thiema, Švicarca Stana Wawrinku i Kineza Wu Yibinga.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?