Preminula simpatična baka Luce iz Vitaljine: U 95. je osvanula u magazinu Vogue

Preminula je tete Luce Đuratović iz Vitaljine kod Konavala, koja je ovo ljeto bila lice iz modnog časopisa Vogue zahvaljujući Adamu Spenceru Youngu koji je ovjekovječio njezin portret, prenosi Dubrovački vjesnik.

“Ovo ljeto divili smo se našoj dobroj i divnoj teti Luci iz Vitajne kojoj se zadivio i poznati Vogue. Konavosku robu nosila je i ponosila se njome svaki dan. Na žalost danas nas je napustila naša bijela vila i blago pošla Gospodinu u 95. godini. Počivaj u miru draga tete Luce, a tvome Luki i tvojoj Stani i svima tvojima naša iskrena sućut. Laka ti konavoska zemlja kojoj si bila vjerna cijeli svoj život”, objavili su jučer u Facebook grupi Zavazda Konavle.

Fotograf specijaliziran za portrete 95-godišnju tetu Lucu opisao je kao inspirativnu ženu prepunu emocija i životnog iskustva od koje je imao priliku čuti i naučiti mnogo životno važnih stvari.

Učinio je seriju fotografija koju je nazvao Refleksija.

Spencer Young je napisao kako je Lucu zatekao u žalosti zbog smrti supruga, a opisao je kako je jedna od rijetkih koja još uvijek nosi konavosku nošnju.

Dočekala ga je raširenih ruku, a nije znala engleski jezik, piše fotograf kojemu je razgovor sa starijom Konavokom prevodila rodica, piše Dubrovački dnevnik.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?