Smrt zaštitara u Lusailu

Nakon pada s tribina stadiona Lusail, zaštitar je umro u bolnici tri dana nakon pada, objavili su u srijedu organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Organizatori su na Twitteru objavili da je Kenijac John Njua Kibue “pretrpio ozbiljan pad” na stadionu u subotu i da je prebačen u bolnicu nakon što mu je pružena pomoć na licu mjesta. Od zadobivenih ozljeda preminuo je u utorak.

U priopćenju su napisali kako organizatori “hitno istražuju okolnosti koje su dovele do pada”.

– Izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji, kolegama i prijateljima u ovim teškim trenucima. Također ćemo se pobrinuti da njegova obitelj dobije sva zaostala dugovanja, objavili su organizatori.

Na početku turnira radnik, za kojeg se vjeruje da je s Filipina, izgubio je život u nesreći tijekom obavljanja popravka u hotelu reprezentacije Saudijske Arabije.

Ugledni američki novinar Grant Wahl također je preminuo na turniru nakon što se srušio na stadionu tijekom četvrtfinalne utakmice između Argentine i Nizozemske u petak.

Međunarodno udruženje sportskih novinara AIPS na svojoj je stranici izvijestilo o još dva smrtna slučaja.

Prošle nedjelje 44-godišnji katarski fotoreporter Halid al-Mislam preminuo je dok je izvještavao sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, potvrdila je Al-Kass TV, medijska kuća za koju je radio. Okolnosti njegove smrti nisu odmah poznate, ali je AIPS-u potvrđeno da se vjeruje da je umro od srčanog udara.

Britanski tehnički direktor ITV-a Roger Pearce također je preminuo u Katru 21. studenoga, potvrdila je ta mreža. Cijenjena osoba u industriji sportskih medija, Pearce je radio na svom osmom Svjetskom prvenstvu prije umirovljenja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?