Vozač kamiona objašnjava zašto je Tesla Semi glup i nepraktičan kamion

Otkako je kamion Tesla Semi otišao prvom kupcu, naslovi su najavljivali pravu revoluciju u prijevozu teškog tereta, a najavljeno je da će se tradicionalni brendovi kamiona suočiti s iznimno oštrom konkurencijom.

A onda se iznenada pojavio poljski vozač kamiona, koji je ovo vozilo predstavio u sasvim drugačijem svjetlu, čime je pridobio medijsku pozornost diljem svijeta.

Tomasz Orynski učinkovito spaja profesiju vozača s zanimanjem novinara, a na Twitteru je krenuo dokazivati da je ovaj kamion iz Teslinih tvornica jednostavno “glup”.

Tomasz za Tesla Semi kaže kako je cijeli sustav, po njegovom mišljenju, potpuno nepraktičan i ne predstavlja nikakvu revoluciju.

Na primjer, postavljanje vozača u središte kabine ne samo da gubi puno unutarnjeg prostora, već je također vrlo opasno pri pretjecanju. Također, problemi mogu izbiti s plaćanjem putarina ili predajom dokumenata na službenim mjestima, jer ovo vozilo nema ni bočne prozore na otvaranje. Vozač će stoga svaki put morati ustati sa sjedala i napustiti vozilo. Vrata su ugrađena u stražnji dio kabine, što ne samo da dodatno komplicira situaciju, već pridonosi i nakupljanju prljavštine unutra.

Zapravo, ovakav raspored interijera također onemogućuje ugradnju konvencionalne spavaće sobe, iako Tesla teoretski nudi i takvu mogućnost. Teško je zamisliti gdje će se krevet točno pojaviti, ali jednostavno ne može biti previše praktičan.

Dalje, Tomasz je ukazao na problematičan raspored retrovizora i vjetrobranskog stakla.

Opći oblik vozila znatno će otežati njihovo čišćenje, pogotovo jer se retrovizorima ne može prići iznutra, a vjetrobransko staklo je nakošeno kao u kombijima ili čak osobnim automobilima, tvrdi on.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?