Studenti u Mostaru održali humanitarni party za Fond za socijalno ugrožene i studente s invaliditetom 

Klub studenata socijalnog rada u suradnji s Udrugom studenata logopedije (SaLPSA) sinoć su održali humanitarni party za Zakladu Sveučilišta u Mostaru – Fond za socijalno ugrožene i studente s invaliditetom. U večernjim satima studenti su maskotama veselili prolaznike, a u blizini je bio štand s pićem.

„Imali smo dosta humanitarnih akcija i radionica ranije na Studiju socijalnog rada, ali je ovo prvi put da smo na Adventu!“, kazala nam je Ivana Ćorić, predstavnica Kluba studenata socijalnog rada i dodaje kako nastoje humanitarnim akcijama i radionicama obilježiti sve važnije datume poput Međunarodnog dana djeteta, Međunarodni dan osoba s invaliditetom i sl.

Petra Majić, predsjednica udruge studenata logopedije SaLPSA, kaže da su u blagdansko vrijeme česte humanitarne akcije usmjerene potrebitima. Jedan od mnogih projekata je “Paket za obitelj”  kojeg su ostvarili na inicijativu udruge Minores.

Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Mostaru trenutno broji 31 studenta. Svi koji žele pomoći mogu uplatiti novac na: Sveučilište u Mostaru, račun 3381002200519712, adresa Trg hrvatskih velikana 1, s naznakom za Zakladu SUM.

Humanitarnom partyju prisustvovali su i studenti Dislociranog studija socijalnog rada u Orašju te su na ovaj način imali priliku susresti se s kolegama iz Mostara i zajednički doprinijeti realizaciji navedenog partyja. Studenti iz Orašja boravili su i na Filozofskom fakultetu gdje ih je u ime uprave fakulteta pozdravio prof. dr. sc. Marko Odak, pročelnica studija doc. dr. sc. Anita Begić i tajnik studija Marijan Tustonja. Ovo je samo početak sličnih posjeta koje će se započeti provoditi između Dislociranog studija i studija u Mostaru, piše Zerina Oručević za studentski portal Sumsova.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?