Bosanka o problemima sa snahom: “Ne pere odjeću, ne suši, najede se prije svih nas”

Jedna Bosanka je odlučila svoj jad podijeliti s korisnicima Reddita pa im je napisala u kakvoj obiteljskoj situaciji se našla sa snahom, bratovom ženom.

Objasnila im je cijelu situaciju i tražila savjet: “Kako se postaviti prema snahi koja ne želi raditi ništa po kući? Pretjerujem li u ovom razmišljanju? Imam brata i snahu (svi smo oko 27 godina, ja sam žensko), koji dođu na godišnji 10-15 dana i u tom periodu je kaos. Imaju malo dijete, ali snaha postaje nepodnošljiva. Nikad ne želi počistiti, čak ni gdje jede. Mama napravi hranu, mama i ja postavimo stol i sve, ona se najede prije svih nas, ode, legne i surfa, a mama i ja ponovno sve čistimo. Ima bebu od godinu dana i kad se dogodi da se beba ispovraća, opet mama ili ja čistimo za njima jer ona jednostavno ode. Uvijek neki izgovori, da ju boli stomak, da mora spavati, da je na godišnjem, itd. Ako je kupala dijete u kupaonici, samo iznese dijete i ostavi sve prljavo za sobom. Jedino što nekad napravi kavu i to je to, ali opet u čudu nekako nestane i onda ja moram sve čistiti. Ne pere odjeću, ne suši, doslovno ništa, opet je sve na mami i meni. Naravno, ne pere ni suđe niti sudjeluju u troškovima. Vrhunac je kad su pripremili rođendan djetetu kod nas u obiteljskoj kući i skupili oko 50 ljudi. Slavlje je počelo u 12, a oni su se već spakirali i u 17h otišli nazad za Njemačku, nakon čega smo sve opet mama i ja morale čistiti. Naravno, u tome svemu ona sjedi i pazi dijete, a mama i ja “služimo” njene prijatelje. Kako da se ja postavim u ovome svemu jer ne želim više biti nečiji otirač jer me nitko od njih ne hrani, a počinje mi sve to ići na živce?”

Većina korisnika Reddita joj je reklo da su joj snaha i brat lijenčine, a jedan Srbin joj je poručio: “Po ovom mogu zaključiti da su ti snaha, a (nemoj se uvrijediti) i brat veliki neradnici. Inače sam malo prgavije naravi pa bih otjerao sve u pm pa neka se ljute koliko hoće.”

“Tvoj brat je tu jedini problem, snaha je samo ekstremno nekulturna”, složio se drugi.

Problem je i u njihovom odgoju: “Najveći problem vidim u tome što očigledno tvoji roditelji nisu odgojili sina da čisti i posprema kao i njegova sestra. Tebi smeta što ona ne čisti, a njega ne spominješ. To mi zvuči kao da ta snaha u svojoj kući sve radi, a tvoj brat ništa pa možda ona liječi frustracije tjerajući vas da čistite za njom kad su kod vas ili jednostavno žive u neredu i to im je ok.”

“Snaha ti je primitivna nažalost. Je… mir u kući, ideš linijom manjeg otpora i onda sebi zdravlje zezneš. Kažeš im da postoji hotel, neka ih oni služe”, poručio joj je još jedan muškarac, piše Net.hr.

Čitav članak pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?