Za ovu fotografiju je umirovljenik iz Širokog Brijega dobio 500 KM

Novčanu nagradu od pet stotina maraka dobio je širokobriješki umirovljenik Jozo Vukoja za svoju fotografiju „Kula (Talijanski bunker)“ koju je prijavio na foto natječaj za umirovljenike u Širokom Brijegu.

Ovo natjecanje je organizirala udruga Standard gdje kažu kako su htjeli organizirati nešto novo na polju kulture u Širokom Brijegu.

„I uspjeli smo, odradili smo prvi foto natječaj ali samo za umirovljenike, pod nazivom – Umirovljenici fotografi. Prema komentarima profesionalnih fotografa, ovo je prvi natječaj ove vrste u BiH i susjednim zemljama“, izjava je iz Udruge Standard iz Širokog Brijega.

Uz Vukoju, brojni su umirovljenici poslali svoje fotografije na natječaj, pa je tako drugo mjesto osvojila fotografija „Zvonik“ autorice Marice Galić koja je osvojila bon u vrijednosti od 200 KM, dok je Jozi Vukoji pripala i nagrada za trećeplasiranu fotografiju, dobio je poklon bon od 100 KM za fotografiju „Svitanje“.

Iz udruge Standard kažu kako je ovo zaista unikatan kulturni projekt koji je oduševio mnoge jer umirovljenici jesu i moraju biti dio kulturnih zbivanja, te trebaju biti više uključeni i u društveni, kulturni i politički život.

Prvo mjesto Kula, autor Jozo Vukoja
Drugo mjesto Zvonik, autorica Marica Galić
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?