Dinamo u sjeni borbe za prevlast u upravi, Hajduk s najvećim pojačanjem na klupi

Predstavljanje klubova uoči početka proljetnog dijela sezone završavamo vodećim dvojcem i najvećim rivalima. Dinamo ima šest bodova prednosti i utakmicu manje od Hajduka. Aktualni trenutak u maksimirskom i poljudskom taboru donosi kolega Stjepan Balog, piše hrt.hr.

Glavne karakteristike zimskog prijelaznog roka bile su odlazak zvijezda HNL-a i neaktivnost klubova na planu dolazaka. U takvu su se priču uklopili Dinamo i Hajduk. Borba za prevlast u maksimirskoj upravi u drugi plan bacila događanja u momčadi koja je odradila pripremni ciklus u Istri.

Rubrika dolasci ostala je prazna, što nije baš svojstveno Dinamu, dok je kod odlazaka zazvonilo jedno ime – Mislav Oršić. Miljenik navijača ubojite desnice odlučio se okušati u Premiershipu, točnije u Southampton za odštetu od otprilike 6 milijuna eura. Trener Čačić koji je ujedno postao i sportski direktor smatra da u aktualnom kadru, bez pojačanja ima dovoljno kvalitete za mirno očuvanje prvog mjesta.

– Prvenstvo nije gotovo, puno je bodova u igri. Hajduk i Osijek nemaju što izgubiti, bit će motivirani, a to je nama dodatni podražaj i ne smijemo se opustiti, kaže trener Čačić.

Na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv slovenskog Brava, neočekivana ozljeda Brune Petkovića poremetila je Čačićeve planove. Modri napadač neće biti u momčadi najmanje tri tjedna. Svi ostali Dinamovi kapitalci ostali su u kadru, iako prijelazni rok još traje. Prostora za napredak igre, sigurno ima.

– Mislim da možemo defenzivno biti čvršći, na tome radimo i vjerujem da možemo biti još uspješniji u drugom dijelu sezone, objašnjava Arijan Ademi.

Početni raspored drugog dijela sezone ide na ruku Modrima. U prva tri kola samo jednom odlaze iz Zagreba, a sezonu otvaraju sutra utakmicom protiv posljednjeplasirane Gorice. 

I Hajdukova rubrika dolaska igrača za sada je prazna, osim rezervnog vratara Lučića. Najveći transfer je onaj izlazni mladog dragulja Stipe Biuka koji je HNL zamijenio američkom ligom, a Split Los Angelesom. Dodamo li tome odlazak Davida Čoline u Augsburg, te LASK-ov otkup ugovora Marina Ljubičića, jasno je da svlačionica neće biti ista. No, najveće pojačanje zasigurno je dolazak novog trenera Ivana Leke koji će svojom energijom pokušati podići splitske Bile.

– Ovo je tek početak, tek se tražimo. Vidjet ćemo s kojim ćemo sustavom ići, želimo igrati moderno, agresivno i brzo. Volim da ekipa igra rizično, na gol više, a vidjet ćemo kako će to izgledati, kazao je Leko. 

Već sada je vidljiv Lekin trenerski rukopis. Novi trener zahtijeva dinamičnu igru s puno trke i agresije, u sustavu 3-5-2. Na igračima je da odgovore na ove izazove.

– Tu smo da napredujemo, ovaj sustav smo igrali već s Valdasom. Svaki trener ima svoje nove ideje, svaki dan upijamo sve više i više, rekao je Filip Krovinović.

Baš kao Dinamo i Hajduk kreće u nastavak sezone relativno lakšim rasporedom. Na Poljud im najprije stiže Šibenik, slijedi gostovanje u Puli, a onda Jadranski derbi protiv Rijeke. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?