U Hercegovini zabijelilo, otežano se prometuje na cestama HBŽ-a

Prometnice na području Hercegbosanske županije u subotu su uglavnom prohodne ali se u svim pravcima odvija otežano zbog stvaranja snježnih nanosa, naveli su iz MUP-a te županije, piše dnevnik.ba.

Posebno se otežano prometuje na dionici od Tomislavgrada do Šuice gdje ima kratkih privremenih zastoja kamiona dok na dionicama magistralnih i lokalnih cesta općine Kupres policija upozorava na snježne nanose koji stvaraju probleme.

Vidljivost na tom dijelu je smanjena na 20 metara te se preporučuje oprez, a oni koji ne moraju putovati neka ostanu u toplom domu, preporučuju iz općine Kupres.

Na kupreškim prometnicama tijekom jutra snijeg uklanja novi višenamjenski stroj koji je ovih dana nabavilo Javno komunalno poduzeće Kupres.

Magistralne i lokalne ceste u Bosanskom Grahovu su također prohodne ali se otežano prometuje.

Kako je za Fenu kazao načelnik te općine Uroš Đuran, od sinoć snježni nanosi stvaraju velike probleme vozačima ali se to rješava na terenu te su sve prometnice trenutno prohodne.

“Kakvo će biti stanje kasnije,ne znamo, ali snježni nanosi i vijavica ne prestaju”, dodao je načelnik.

Otežano se prometuje i na području odgovornosti PU Tomislavgrad.

Inače, jutros je u cijeloj Hercegovini padao snijeg i susnježica. Tako se zabijelilo u Posušju i Grudama, ali i okolnim mjestima općine Čitluk i Grada Mostara.

Snijegu su se obradovala uglavnom djeca.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?