Bivši igrač Zrinjskog: “Rijeka je djevojka koja se ne odbija”

Gost emisije Pod stijenama Kantride Radio Rijeke bio je Niko Janković, koji je krajem prosinca stigao u Rijeku na posudbu iz Dinama do kraja sezone nakon što je proteklu godinu proveo na posudbi u redovima Zrinjskog iz Mostara, piše hrt.hr.

Riječani su u subotu osvojili bod u Gradskom vrtu protiv Osijeka u 18. kolu SuperSport HNL-a odigravši 1:1, a jedan od najzaslužnijih bio je 21-godišnji Janković.

– Utakmica u Osijeku igrala se u jako u teškim uvjetima – snijeg, susnježica, hladno, temperatura ispod nule… Ekipa Osijeka je čvrsta i kompaktna, iskusna. Bolje su otvorili utakmicu, poveli, imali su još nekih polušansi do 30. minute, a onda smo mi preuzeli konce igre u svoje ruke, izjednačili, a mogli smo i povesti. Neriješeno je najpravedniji ishod, a ovaj bod je dobar za samopouzdanje, a možda i početak velike riječke nevere, rekao je Janković u razgovoru za Radio Rijeku.

Bez obzira na loše vremenske uvjete, u Osijeku je bilo i stotinjak pripadnika Armade koje su igrači pozdravili na kraju utakmice.

– Veliko hvala svima koji su nas došli podržati. Ostavili smo srce na terenu i bilo nam je puno lakše zbog njih. Idemo iz utakmice u utakmicu i svaka je za nas biti ili ne biti. Naš je cilj razveseliti navijače Rijeke, Armadu i cijeli Kvarner.

Janković je u Rijeku stigao iz mostarskog Zrinjskog.

– Otprilike mjesec dana sam u Rijeci. Iza mene su četiri tjedna priprema i utakmica protiv Osijeka. Većinu vremena provodim u kampu na Rujevici, slobodnog vremena je jako malo tako da Rijeku još nisam dobro upoznao.

Niko je nećak svojedobno najboljeg strijelca Rijeke Janka Jankovića.

– Rijeku sam izabrao zbog nekoliko stvari – prvo zato jer su me jako željeli, tu je moj trener koji je najzaslužniji za moj igrački razvoj i čuo sam da se stvara jedna nova momčad, jedna nova Rijeka. Šef je rođeni vođa i rođeni pobjednik i naravno da i ja želim biti dio tog projekta i želim sudjelovati u tom velikom izazovu. A srce me vuklo u Rijeku i zbog mog barba Janka, naravno, koji je tu prije 30 godina ‘žario i palio’. Ponosim se što je još jedan Janković postao dio Rijekine obitelji.

– Zadnjih godinu dana igrao sam u Zrinjskom iz Mostara, napravili smo povijesni uspjeh. Igrači, navijači, klub, svi smo bili jedno srce, jedna duša i po ugovoru sam trebao ostati tamo do ljeta, ali stigao je poziv predsjednika Damira Miškovića, a Rijeka je djevojka koja se ne odbija, rekao je Janković. 

Cijeli razgovor s njim poslušajte na stranicama Radio Rijeke.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?