“Deveto mjesto je neuspjeh, čeka se odluka koordinatora struke”

Hrvatski rukometni savez nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom, oglasio se HRS nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija osvojila deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, piše hrt.hr.

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale, stoji u priopćenju HRS-a, koja je svojevrsna najava otkaza izborniku Hrvoju Horvatu.

Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav HRS-a ja postavljen je tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor HRS-a.

Hrvatsku deveto mjesto vrlo vjerojatno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, za konačnu potvrdu ulaska u kvalifikacije za OI u Parizu 2024. trebat će pričekati iduće Europsko prvenstvo i iduće Afričko prvenstvo.

Horvat nakon pobjede nad Bahreinom u Malmöu nije želio odgovoriti na pitanje o mogućoj ostavci. Točnije, samo je otvarao usta glumeći da odgovora na pitanje ima li podršku čelnika Saveza.

Hrvoje Horvat na mjestu izbornika naslijedio je Linu Červara nakon neuspjeha na prošlom SP-u u Egiptu 2021. Nije uspio proći u kvalifikacijama za OI u Montpellieru, Hrvatska je na Europskom prvenstvu prošle godine bila osma, a na mundijalu 2023. osvojila je devetu poziciju. Prije SP-a Horvat je postao trener njemačkog Wetzlara.

Kao favorit za Horvatova nasljednika navodno se ističe bivši kapetan Hrvatske Goran Perkovac, zlatni olimpijac iz Atlante, koji je dosad vodio niz švicarskih i njemačkih klubova te grčku i švicarsku reprezentaciju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?