Orlando prekinuo Bostonov pobjednički niz

Košarkaši Orlando Magica, 13. momčadi Istočne konferencije NBA lige, pred svojim su navijačima svladali vodeći Boston sa 113-98 i tako prekinuli niz Celticsa od devet pobjeda, piše hrt.hr.

Prvi izbor prošlogodišnjeg drafta Paolo Banchero s 23 koša je predvodio strijelce Magica u njihovoj 18. pobjedi u sezoni.

– Kad god igraš protiv bivšeg prvaka, protiv momčadi koja je bila u finalu, koja je bila tamo gdje ti želiš biti, daješ sve od sebe za pobjedu. To je moj način razmišljanja, kao i pristup ove momčadi, rekao je Banchero.

Wendell Carter Jr. je završio dvoboj s 21 košem i 11 skokova, Cole Anthony je predvodio igrače s klupe s 18 poena, a Nijemac Franz Wagner je u pobjedu Magica ugradio 15 koševa, sedam skokova i šest asistencija.

Jayson Tatum Jaylen Brown su ubacili po 26 poena za Celticse koji se obrambeno nisu uspjeli nametnuti šuterski raspoloženim domaćim igračima. Orlando je završio dvoboj s realizacijom od 51,2%. Domaći su pobjedom proslavili povratak krilnog igrača Jonathana Isaaca, kojemu su ozljede obilježile posljednje godine karijere. U prvom nastupu nakon više od dvije i pol godine Isaac je za deset minuta u igri postigao deset koševa.

– Bilo je fantastično samo izaći na teren. Uz sve to smo još i pobijedili pa ne mogu biti sretniji, izjavio je Isaac.

Jedinu gostujuću pobjedu u sinoćnjih sedam utakmica na NBA parketima ostvarili su Milwaukee Bucksi koji su u Detroitu ubacili čak 150 koševa u uvjerljivoj pobjedi (150-130) nad Pistonsima. I taj je dvoboj prošao u znaku povratka igrača na teren.

Giannis Antetokounmpo je izbivao pet utakmica, zbog bolova u lijevom koljenu, a Khrisa Middletona nije bilo u sastavu Bucksa od 15. prosinca, zbog bolova u desnom koljenu.

– Društvo je opet na okupu, izjavio je nakon uvjerljive pobjede grčki košarkaš koji je dvoboj završio s 29 poena od kojih je 20 ubacio već u prvoj četvrtini.

– Lijepo je opet biti na terenu. Naravno da mi je to nedostajalo. Nedostajali su mi suigrači, nedostajala mi je košarka, dodao je Antetokounmpo koji je svom učinku dodao 12 koševa i četiri asistencije.

Middleton je izostao iz početne postave, a za 15 minuta je uspio ubaciti osam poena uz četiri asistencije.

Bucksi su već u prvoj četvrtini ubacili 49 koševa i stvorili zalihu od 25 poena prednosti pa njihova pobjeda više nije bila upitna, a njome su se probili na treće mjesto u Istočnoj konferenciji, iza Bostona (35-13) i Philadelphije (30-16) od koje Milwaukee ima jedan poraz više.

Bez Ja Moranta u sastavu Memphis je na gostovanju u Sacramentu doživio treći uzastopni poraz. Domaći Kingsi su slavili sa 133-100 u najuvjerljivijoj pobjedi večeri. Šestoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Trey Lyles s 24 koša. Po 20 poena su ubacili Harrison Barnes Keegan Murray, a Domantas Sabonis je imao “triple-double” učinak s 14 koševa, 11 asistencija i 10 skokova. Desmond Bane je s 21 poenom bio najbolji strijelac Grizzliesa.

Portland je nakon tri uzastopna poraza došao do pobjede svladavši pred svojim navijačima San Antonio sa 147-127. Trail Blazerse je predvodio Damian Lillard s 37 koševa i 12 asistencija, a pratili su ga Anfernee Simons s 26 i Jusuf Nurkić s 25 poena. Spursi su imali čak osmoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom, a najbolji među njima bili su Keldon Johnson s 20 i Jeremy Sochan s 18 koševa.

Porazima su na kraj stali i Houston Rocketsi. Nakon što su bili bez pobjede u posljednjih 13 nastupa, u ponedjeljak su u svom Toyota Centeru svladali Minnesota Timberwolvese sa 119-114. S učinkom karijere domaću momčad je predvodio Jalen Green s 42 koša. Turski centar Alperen Sengun je završio dvoboj s 21 poenom, sedam skokova i isto toliko asistencija. Za goste je Anthony Edwards ubacio 31, a D’Angelo Russell 30 koševa.

Chicago Bullsi su u United Centeru svladali Atlanta Hawkse sa 111-100 za svoju treću uzastopnu pobjedu. DeMar DeRozan je s 26 koševa bio najbolji strijelac Bullsa, a Zach LaVine je ubacio 20. Veliki doprinos dao je Nikola Vučević s 14 poena, 17 skokova i sedam asistencija, a Patrick Williams je spojio 18 koševa i 10 skokova. Hawkse je s 21 poenom i 13 asistencija predvodio Trae Young, dok je Dejounte Murray ubacio 20 koševa.

Utah Jazz su za 25. pobjedu u sezoni svladali Charlotte Hornetse sa 120-102. Finac Lauri Markkanen je bio najbolji igrač utakmice s 25 koševa i 11 skokova. Jordan Clarkson je za pobjednike ubacio 18 poena, a centar Walker Kessler je uz 13 koševa imao i devet skokova. Kod gostiju je najbolji bio Terry Rozier s 23 poena.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?