Shiffrin sve bliže apsolutnom rekordu, Ljutić 25.

Američka skijašica Mikaela Shiffrin upisala je u srijedu svoju 84. pobjedu u Svjetskom kupu pobijedivši u veleslalomu u Kronplatzu gdje je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela 25. mjesto, piše hrt.hr.

Shiffrin je u srijedu ostvarila drugu pobjedu u dva dana, slavila je s vremenom 2:03.28. Drugo je mjesto zauzela Norvežanka Ragnhild Mowinckel sa 82 stotinke zaostatka, a treće Šveđanka Sara Hector koja je zaostala 1.19 sekundi.

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić nakon prve vožnje je bila 29., a na kraju je zauzela 25. mjesto sa 3.75 sekundi zaostatka za pobjednicom. 

U poretku skijašica u veleslalomu vodi Shiffrin sa 600 bodova, druga je Švicarka Lara Gut-Behrami sa 482 bodova, a treća Talijanka Marta Bassino sa 451 bodom. Ljutić je 40. s 18 bodova.

Shiffrin je prva i u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 1.517 bodova, druga je Gut-Behrami sa 906 bodova, a treća Slovakinja Petra Vlhova sa 896 bodova. Zrinka Ljutić je 39. sa 146 bodova.

Amerikanka, koja je jučer prestigla sunarodnjakinju Lindsey Vonn po broju pobjeda u Svjetskom kupu, sada je na dvije pobjede od apsolutnog rekorda Šveđanina Ingemara Stenmarka koji je u karijeri 86 puta slavio u Svjetskom kupu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?