Skandal u Francuskoj, predsjednik nacionalne lige optužen za spolno iskorištavanje maloljetnika

Predsjednik francuske nacionalne rukometne lige Bruno Martini (52) suočen je s optužbama za spolno iskorištavanje maloljetnika te snimanje dječje pornografije, piše hrt.hr.

Martini, koji je tijekom igračke karijere osvojio dva naslova svjetskog prvaka kao vratar, bio je na ispitivanju u policiji u ponedjeljak i utorak nakon čega mu je dopušten odlazak kući jer je njegov slučaj prebačen u one koji se rješavaju po hitnom postupku jer je priznao optužbe za koje ga se tereti.

Istraga protiv Martinija pokrenuta je još 2020. godine kada ga je tada 13-godišnji dječak optužio za seksualno iskorištavanje, a Martini se brani tvrdnjom kako je vjerovao da je dječak stariji od 15 godina, što je u Francuskoj dob u kojoj osobe mogu biti suglasne za upuštanje u spolne odnose.

Iz LNH-a su objavili kako je Martinijeva ostavka vjerojatna i poželjna.

– Do daljnjega će dopredsjednik David Tebib predstavljati savez, objavili su iz LNH-a.

Ovo je već druga istraga pokrenuta protiv čelnika nekog od trofejnih francuskih sportskih saveza zbog seksulalnog uznemiravanja u posljednje vrijeme. Nedavno je s optužbama za seksulano uznemiravanje djelatnica optužen i predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet. No, on odbacuje te optužbe.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?