Stolnotenisači korak do Europskog prvenstva

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija u Dubrovniku je u drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo slavila nad Austrijom 3:2 i napravila veliki korak prema plasmanu na Euro. Praktički je izboren nastup na EP-u u Malmöu ove godine, piše hrt.hr.

Hrvatska je prva u skupini s 2-0, Austrija ima 1-1, dok je Španjolska na 0-2. Još predstoje susreti sa Španjolskom kod kuće i Austrijom u gostima. Iz svake skupine na EP će se plasirati dvije reprezentacije.

Austrijanci nisu mogli računati na prvog igrača Gardosa, ali svejedno je izbornik Neven Karković najavljivao oprez. I pokazalo se da je bio u pravu, jer slijedila je drama.

Otvaranje je pripalo gostima koji su vrlo brzo vodili 2:0 u mečevima. Levenko je s 3:0 svladao Gaćinu, a potom je Habesohn s 3:2 bio bolji od Pucara. Iskusniji Austrijanac je uspio okrenuti tijek meča, iako je naš stolnotenisač vodio 2:0 u setovima.

No, na sreću, tu je završio niz gostiju. Zeljko je s 3:0 nadigrao Serdaroglua, u istom ritmu je nastavio i Gaćina koji je s Habesohnom sve riješio u tri seta. Za kraj dominacija Pucara, koji je s 3:0 nadigrao Levenka.

Inače, prije meča gledatelji su velikim pljeskom ispratili Marinka Matulovića, dugogodišnjeg predsjednika STK Libertas Marinkolor i dopredsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Zoran Primorac Renato Čengić, predsjednik i direktor HSTS-a, uručili su Matuloviću priznanje za njegov doprinos stolnom tenisu. Pljesak je potrajao jer Matulović je više od 20 godina vukao stolni tenis na jugu Hrvatske. Njegovi ‘Pituri‘ su tri puta bili prvaci Hrvatske, isto toliko puta su osvajali Hrvatski kup, a dva su desetljeća sudionici europskih kupova.

Hrvatska – Austrija 3:2

Gaćina – Levenko 0:3 (-11, -8, -7)

Pucar – Habesohn 2:3 (2, 7, -5, -8, -4)

Zeljko – Serdaroglu 3:0 (8, 5, 9)

Gaćina – Habesohn 3:0 (6, 9, 9)

Pucar – Levenko 3:0 (6, 6, 4)

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?