Nemanja Bilbija: Naša je obveza uvijek slati poruke mira, razumijevanja i prijateljstva kako bi sadašnje i buduće generacije gradile društvo u kojem nema mjesta mržnji

Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (IHRA) 26. svibnja 2016. godine usvojio je Radnu definiciju antisemitizma, a u istovjetnom obliku definiciju i pojašnjenje njezinih odluka usvojila je 31 članica IHRA-e.
„Antisemitizam je određeno poimanje Židova, koje se može iskazivati kao mržnja prema njima. Postoje usmena, pismena i fizička izražavanja antisemitizma koja su usmjerena prema Židovima ili nežidovima i/ili prema njihovoj imovini, ustanovama židovske zajednice te židovskim vjerskim objektima”.
HŠK Zrinjski Mostar se pridružio klubovima, ligama i organizacijama koje su usvojile Radnu definiciju antisemitizma, naveli su iz kluba.

Na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta HŠK Zrinjski Mostar s dubokim poštovanjem obilježava sjećanje na šest milijuna Židova koje su ubili Nacisti i njihovi suradnici.

Nemanja Bilbija, kapetan HŠK Zrinjski:

“Danas se s velikim poštovanjem prisjećamo svih žrtava Holokausta. Naša je obveza uvijek slati poruke mira, razumijevanja i prijateljstva kako bi sadašnje i buduće generacije gradile društvo u kojem nema mjesta mržnji, isključivosti i netoleranciji”

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?