Šestero uhićeno jer su vrijeđali sutkinju sa SP-a

Šest osoba uhićeno je zbog upućenih uvreda tijekom utakmice ruandskog prvenstva protiv sutkinje Salime Mukansanga, jedne od tri žene imenovane da sude utakmice Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, objavile su u subotu ruandske policijske vlasti, piše hrt.hr.

Mukansanga je bila meta neprijateljskih povika navijača kluba Kiyovu dok je vodila utakmicu te momčadi protiv Gasogi Uniteda koja je 20. siječnja završila neodlučeno 0-0.

Thierry Murangira, glasnogovornik Ruandskog istražnog ureda (RIB), rekao je za AFP da su tri žene i tri muškarca uhićeni u četvrtak.

Protiv njih se vodi istraga zbog “javnog vrijeđanja i diskriminacije”, rekao je.Nogometni savez Ruande otvorio je vlastitu istragu o incidentu, a u kaznenom zakonu Ruande javno vrijeđanje kažnjava se s dva do šest mjeseci zatvora i novčanom kaznom od 500 do 3000 dolara, dok je diskriminacija kažnjiva s pet do sedam godina zatvora.

Salima Mukansanga (34) bila je jedna od tri žene na popisu od 36 sudaca koje je Fifa izabrala za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Bio je to prvi put da su žene odabrane za suđenje na svjetskom prvenstvu za muškarce.

Ona je bila četvrti sudac na utakmici osmine finala Australija – Francuska.

Također je prošle godine bila prva žena koja je izabrana za sutkinju Afričkog kupa nacija (CAN). 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?