Garcia uoči Varaždina: Jedna od najkvalitetnijih momčadi u ligi

Istra 1961 i Varaždin u Puli otvaraju 20. kolo SuperSport HNL-a. Obje momčadi su ubilježile pobjede u prošlom kolu. Varaždin je slavio kod kuće protiv Slaven Belupa, dok su Puljani na domaćem terenu nadigrali Hajduk (3:0), no taj je dvoboj već arhiviran, piše hrt.hr.

Erceg nakon rušenja Splićana: Ovo je drugi put da sam obukao kopačke

– Uvijek kažem pred utakmice s Varaždinom – to je jedna veoma fizički jaka ekipa i jedna od najkvalitetnijih u ligi, te znam da nas očekuje svakako teška utakmica, ali i ona u kojoj ćemo uživati. U prošla dva susreta s Varaždinom smo vidjeli koliko su jaki kao momčad i kako imaju individualce koji mogu zabiti gol iz ničeg, poput Teklića, koji je fantastičan ove sezone. Smatram da smo dosta kontrolirali igru na zadnjoj utakmici s njima, u odnosu na naš lošiji nastup na početku. Očekujem da će Varaždin sutra biti agresivan, no i mi smo jaki pa želimo pokazati svoj napredak i ići na pobjedu. Ne zanimaju me pozicije u ligi, već da naša momčad pokaže kontinuitet i trud, te igru koju uvježbavamo, rekao je trener Istre 1961 Gonzalo Garcia.

– Igramo sutra protiv dobre ekipe, no unatoč tome ne vidim razlog zašto ne bismo išli na pobjedu. Smatram da smo prošlo i pretprošlo kolo dominirali na terenu te u nedjelju zasluženo pobijedili. Sutra moramo ući s istim pozitivnim razmišljanjem i energijom kako bismo potvrdili trenutni rezultat. Ne trebamo gledati tko je gdje na tablici, čeka nas još puno susreta – samo bi trebali iz utakmice u utakmicu gurati to što radimo dobro i uzeti tri boda. Očekujem tvrd Varaždin kojem će biti teško zabiti, ali mislim da ćemo mi uzeti inicijativu i voditi igru, istaknuo je Matej Vuk na konferenciji.

U subotu se sastaju Lokomotiva i Osijek te Slaven Belupo i Dinamo. Nedjelja donosi susret Gorice i Šibenika od 15 sati uz prijenos na našem Drugom programu, a 20. kolo zaključit će Jadranski derbi. Hajduk će na Poljudu ugostiti Rijeku od 17.30.

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?