Uhićeno troje policajaca, sumnjiče se za pokušaj utjecaja na svjedoka

Dvojica policijskih inspektora i jedan interventni policajac uhićeni su u Splitu pod sumnjom da su, kako se neslužbeno doznaje, pokušali utjecati na svjedoka na suđenju zločinačkoj organizaciji pred splitskim Županijskim sudom. Za kazneno djelo sprečavanja dokazivanja zakon predviđa kaznu bezuvjetnog zatvora, piše hrt.hr.

Uhićeni su inspektor i njegova kolegica s Odjela za organizirani kriminalitet Policijske uprave splitsko-dalmatinske te interventni policajac, i to kada su im na radno mjesto došle kolege iz Rijeke.

Doznaje se da se osumnjičene tereti za kazneno djelo sprečavanja dokazivanja, za koje zakon predviđa kaznu bezuvjetnog zatvora. 

Istražitelji su, nakon uhićenja, krenuli u pretrese i prikupljanje dokaza, a slijedi ispitivanje osumnjičenih u Uskoku.

Iako to nitko nije službeno potvrdio, uhićeni policajci navodno su pokušali utjecati na članove obitelji Željka Melvana koji je pravomoćno osuđen zbog ubojstva, a krajem siječnja bio je svjedok u postupku protiv zločinačke organizacije na čelu s Deanom Majstorovićem.

Melvan je u glinskom zatvoru na odsluženju 19-godišnje zatvorske kazne zbog ubojstva Vedrana Marendića, a pismeno se javio Uskoku da ima neposredna saznanja o planiranom ubojstvu koje je navodno od njega naručio Majstorović, pa je krajem siječnja ispitan na sudu.

Majstorovića i šestoricu tužiteljstvo tereti za čitav niz nedjela, među ostalim i da su planirali ubojstvo zbog duga od 270.000 eura.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?