Ispovijest spasioca iz BiH: Jučer smo pronašli mrtvu jednu cijelu obitelj, majka, otac i dijete, zagrljene…

Ekipa Gorske službe za spašavanje općine Novi Grad Sarajevo se nalazi u turskom gradu Antakya i upravo smo locirali dva tijela, pa tako da sada prosijecamo betone, ploče da bi došli do tih tijela da ih izvadimo – kazao je Feni Fahrudin Dobrača, vođa tima Gorske službe za spašavanje sarajevske općine Novi Grad.

Istakao je da je bilo i nekoliko prijava o živim osobama.

– Kolege iz turskih službi spašavanja jutros su izvadili živo dijete od pet godina – kazao je Dobrača.

Istakao je da je ekipa bh. spasioca do sada pronašla i izvadila više od 20 mrtvih tijela iz ruševina, otkako je stigla u Tursku, tj. od srijede.

– Od srijede kako smo tu, spasili smo ukupno 10 osoba, u koordinaciji sa turskim spasilačkim timovima. Informirali smo se o svim našim spašenim i svi su u dobrom stanju, nitko nije teže povrijeđen – kazao je Feni Dobrača.

Dodao je da je dobio informaciju i da su spasioci iz Republičke uprave civilne zaštite RS spasili djevojčicu s kolegama iz Turske.

– Svi mi koordinirano i radimo to zbog govornog područja. Vlada jedan ozbiljan sistem u sistemu spašavanja – kazao je Dobrača.

Dodao je kako se danas urušila još jedna zgrada na terenu gdje se nalazi njegova ekipa.

– Upravo iza mojih leđa se srušila zgrada.  Krećemo u akciju potrage za jednim tijelom koje smo već locirali, ali nismo ga mogli izvaditi, zato što je bilo priklješteno velikim, teškim betonima, i na nezgodnom je mjestu. Sada bageri razrušavaju tu zgradu i za nekih 15-20 minuta ćemo pristupiti i tu vađenju tijela. Jučer smo pronašli mrtvu jednu cijelu obitelj, majka, otac i dijete, zagrljene, i to je jedna velika stresna situacija za nas. Malo je stresno, svaki dan se susrećemo s  tim. Dugo je vremena prošlo, ali hvala Bogu još se pronalaze živi ispod ruševina, što su sretne vijesti i to razbija stres – kazao je Dobrača.

Dodao je da je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca došao da pomogne.

– Boga molimo da nađemo što više živih ljudi, to nam je jedina svjetla točka i satisfakcija u ovom svemu – kazao je Dobrača. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?