Uhićeni deseci lopova u Turskoj, na meti lopova i kamioni sa humanitarnom pomoći

Najmanje 48 ljudi uhićeno je u Turskoj zbog sumnje da su opljačkali oštećene zgrade ili telefonom varali žrtvama nakon snažnog potresa.

Prema navodima sigurnosnih izvora, koji su tražili da ostanu anonimni, sigurnosni timovi su proveli istragu protiv najmanje 42 osumnjičenih u južnoj pokrajini Hataj nakon tvrdnji da su opljačkali oštećene zgrade.

Kako navode, 40 osumnjičenih je uhićeno, a sigurnosni timovi su zaplijenili 11.000 dolara, kao i još 3.700 dolara, 20 mobilnih telefona, osam laptopova, pet uređaja, šest pištolja i tri puške, kao i nakit i bankovne kartice koje su pripadale različitim ljudima, rekli su izvori.

Još dvoje osumnjičenih, koji su se predstavljali kao humanitarni radnici, uhićeni su nakon što su navodno pokušali opljačkati šest kamiona hrane namijenjene žrtvama potresa u Hataju.

Sigurnosni timovi uhitili su još šest osumnjičenih u Istanbulu zbog telefonske prevare jedne od žrtava potresa u Gazijantepu.

Oni se sumnjiče da su pozvali žrtvu i predstavili se kao zaposleni u oblasti telekomunikacija i da su tražili njene bankovne podatke kako bi joj pomogli.

Žrtva je pozvala policiju nakon što je shvatila da je novac na njegovom bankovnom računu prebačen na drugi račun.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?