Sportaši za primjer drugima: Makhachev i Volkanovski oduševili su govorima nakon borbe

Islam Makhachev uspješno je obranio titulu prvaka UFC-ove lake kategorije na UFC 284 eventu u Perthu. Jednoglasnom sudačkom odlukom porazio je Alexandera Volkanovskog nakon fantastičnih pet rundi. Oba borca oduševili su svojim briljantnim nastupima, a podjednako dobri bili su i njihovi govori nakon borbe.

Prvi za mikrofonom bio je pobjednik, islam Makhachev, a Dagestanac nije propustio priliku iskazati poštovanje svom protivniku, Alexanderu Volkanovskom.

‘‘Oh, on je tako nizak, ali težak protivnik. Hvala ti, Alex, hvala ti. Bila je ovo jako dobra borba. Mnoge stvari izdogađale su mi se prije borbe, ali trebao sam jedan ovako težak meč. Moram napredovati, moram se poboljšati. Hvala, Perth.‘‘, započeo je Makhachev, a zatim je odgovorio što ga je najviše iznenadilo kod Volkanovskog.

‘‘Način na koji se pripremio. Mislio sam da će mi biti lako u parteru, ali on je jako napredovao.‘‘, rekao je Islam.

Sudačka odluka izazvala je određene diskusije među MMA fanovima, iako je Makhachev definitivno zaslužio pobijediti. Bila je to tijesna pobjeda i vrlo dobar meč, ali Islam je sigurno bio bolji u tri, ako ne i u četiri runde. Na pitanje je li sumnjao da će njegova ruka biti podignuta, Makhachev zapravo nije niti dao konkretan odgovor.

‘‘Moji posljednji mečevi bili su vrlo kratki. Trebao sam čvrstog protivnika. Hvala.‘‘

Negodovanje publike u Perthu postalo je osjetno glasnije nakon što je Michael Bisping izjavio da će Islam Makhachev sada postati prvoplasiranim borcem na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Ispričao se Bisping publici uz gestikulaciju kojom je davao do znanja da samo govori činjenice, a Makhachev je publici poručio.

‘‘Pokazao sam zašto sam broj 1. Ostali moraju napredovati. On (Volkanovski) je dobar u stojci, dobre grappling vještine, ovo je njegov teren. Ali, sviđalo vam se to ili ne: ja sam najbolji borac na svijetu!‘‘, rekao je Makhachev, a što se tiče sljedećih izazivača, Makhachev je bio jasan.

‘‘Želim prave izazivače, ne one lažne. Nekoliko tipova sada će se javiti za borbu, ali trebam pravog izazivača. Ljudi, nemojte zaboraviti na Siriju i Tursku.‘‘ završio je prvak lake kategorije sa svojim obraćanjem.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?