Komemoracija za Miroslava Blaževića u prijenosu na HRT-u

Komemoracija za legendarnog izbornika Vatrenih Miroslava Blaževića bit će održana u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u srijedu u 10 sati, a prijenos komemoracije moći ćete pratiti na Četvrtom programu HTV-a i našem portalu, kao i na Drugom programu Hrvatskog radija, piše hrt.hr.

Na komemoraciji će, među ostalima, govoriti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, bivši dugogodišnji glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić te predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića bit će istoga dana u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Lijes će biti izložen od 12 sati, a obred će početi u 14 sati.

Legendarni Ćiro preminuo je 8. veljače u 88. godini nakon duge borbe s rakom. Jedno od posljednjih Blaževićevih pojavljivanja bilo je sredinom prosinca prošle godine kada je u Zagrebu dobio Nagradu “Vladimir Beara” za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

Njegovu iznimnu sportsku karijeru obilježila su dva rezultata – bronca s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. i osvajanje naslova prvaka bivše Jugoslavije s Dinamom 1982.

– Uvijek ’82. Nikada nije bilo dileme. Dinamo je 1982. na prvom mjestu pa onda dugo ništa, pa moji Vatreni, rekao je Blažević u prosincu 2021. na premijeri dokumentarnog filma o Miroslavu Ćiri Blaževiću autora Sabahudina Topalbećirevića.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?