Sudačka komisija: Bebek pogriješio dosudivši penal za Dinamo

Komisija nogometnih sudaca HNS-a oglasila se pismeno u utorak ujutro s osvrtom na sporne situacije u 21. kolu SuperSport HNL-a. Izdvojili su dvije situacije, kaznene udarce za Dinamo u 25. minuti dvoboja s Istrom 1961 i za Rijeku u 49. minuti susreta Rijeka – Gorica, piše hrt.hr.

Komisija smatra da je glavni sudac Ivan Bebek pogriješio dosudivši penal za Dinamo nakon što se Hujber “naslonio” rukom na Arijana Ademija, a ostao je pri odluci čak i nakon VAR intervencije i pregleda snimke.

– KNS HNS-a dosuđeni kazneni udarac smatra neispravnom procjenom suca utakmice. VAR sudac opravdano je intervenirao i pozvao suca utakmice na OFR pregled incidenta. KNS HNS-a kontakt u kojem je branič Istre 1961 neosporno ostvario kontakt sa suparnikom ne razmatra kao prekršaj PNI-e. Isto tako, KNS HNS-a ne pronalazi elemente zbog kojih je sudac nakon ponovnog pregleda incidenta potvrdio svoju prethodnu odluku, piše Komisija.

Mladi sudac Patrik Kolarić je u 49. minuti utakmice Rijeka – Gorica dosudio kazneni udarac zbog starta Filipa Mrzljaka na Matiju Frigana. Ta je odluka bila ispravna.

– Ispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XIV (kazneni udarac). Incident u kojem igrač Gorice unutar vlastita kaznena prostora, iako u borbi za loptu, neoprezno, zakašnjelim startom ruši suparnika, smatra se prekršajem. KNS HNS-a u izazovima ovakve prirode procjene sudaca u terenu smatra konačnim odlukama bez intervencije VAR suca, objašnjava Sudačka komisija.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?